Mindenki el van ájulva a Star Wars VII-től

2015.12.15. 10:19

Aki már látta, csak szuperlatívuszokban nyilatkozik az év legjobban várt filmjéről, a Csillagok háborúja franchise hetedik, Az ébredő erő alcímű epizódjáról. A Twitteren egyelőre csak a színészek, alkotók és a szerencsés haverok írhatták meg véleményüket, a díszbemutatóra meghívott újságírók holnapig nem közölhetik kritikáikat.

A Los Angelesben, pontosabban a Hollywood Boulevard öt saroknyi lezárt részén tartott vörös szőnyeges felvonulással kezdődött meg a Star Wars VII premierhét. Az első bemutatót természetesen a film alkotói és a hollywoodi elit előtt tartották, ennek megfelelően kismillió színész és színésznő vonult fel a vörös szőnyegen, de megjelentek az ilyenkor kötelezőnek számító elemek is, azaz C3PO, R2D2, egy rakás rohamosztagos és az új közönségkedvenc droid, BB8 is. Magyarországot Andy Vajna képviselhette volna, de nem láttuk a hírügynökségi képeken, és Vajna Tímea sem posztolt még kicsimmel hollywoodi prömieren jellegű képeket. (A Velveten van egy részletes beszámoló a vörös szőnyegről)

A bemutatóra a rajongók is kivonultak, hiszen mikor mutatná meg az ember a kézzel varrott Wampajelmezét, ha nem ilyenkor? És ami a legjobb az egészben: a csütörtöki premierre egy hete sorban állók közül 150 rajongónak egyszer csak a kezébe nyomtak egy-egy jegyet, és beinvitálták őket a puccos díszbemutatóra. Ketten közülük köszönték, és nem kértek belőle, mert azért utaztak az USA-ban Ausztráliából, hogy a bemutató napján házasodjanak össze, majd közösen megnézzék a filmet. Igen, ilyen is van, nem viccelünk. A vörös szőnyeges hepajkodást a YouTube-on élőben közvetítették, ha van 2,5 órájuk, el lehet vele molyolni:

A bemutató után a Twiterren  közzétett vélemények alapján a filmben nem fogunk csalódni. 

Brett Morgen, a Kurt Cobainről szóló Montage of Heck című dokumentumfilm rendezője a News Republicnak nyilatkozta, hogy

Az ébredő erő az eredeti Csillagok háborúja óta készített legjobb blockbuster. Talán még annál is jobb.

Magyar bemutató: december 18.