Két rekordot máris megdöntött Az ébredő Erő

2015.12.18. 12:15

A hetedik Star Wars-filmet tegnap óta vetítik sok helyen, többek között nálunk és az Egyesült Államokban is. Az elővételes jegyeladások alapján mindenki tudta, hogy valami nagy van készülőben, itthon 200 000 jegynél is többet adtak el elővételben a filmre, ami magyar rekord természetesen, de nem ez az egyetlen, amit már megdöntött a film.

  • A nyitónapon, csütörtökön az USA-ban 50-55 millió dolláros bevételt hozott, amivel legyűrte a Harry Potter és a halál ereklyéi 2-t (48 millió dollár), és minden idők legjobb első napi mozibevételét produkálta.     
  • A filmre elővételben az USA-ban több jegyet adtak el, mint bármilyen más filmre. Hivatalos számokat egyelőre a hírt közzétevő Fandango nem közölt, de azt már eleve lehetett tudni, hogy elővételben 100 millió dollárnál is több bevételt hozott a film – úgy, hogy még be sem mutatták. Ebből kiindulva a film hétfő reggelre megdönti a Jurassic World 208,4 millió dolláros bevételi csúcsát is. 
  • A külföldi piacokról érkező jelentések szerint a film csütörtökön 14,1 millió dollárt hozott Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban és Svédországban, de ez csak az előzetes, hajnali vetítések eredménye, a rendes nagy roham reggel 10 óta tart a mozikban Európa-szerte. 

Az első nap nem zajlott zökkenőmentesen: egy Los Angeles-i mozit ki kellett üríteni, mert valaki meghúzta a tűzjelzőt, a hatóságok meg nem akartak kockáztatni. A nézőket kisvártatva visszaengedték, a filmet pedig onnan folytatták, ahol abbahagyták.