Tim Roth is utálta Blattert, de jó pénzért azért eljátszotta

2015.12.21. 12:07 Módosítva: 2015.12.21. 12:38

Tim Roth nagyon szép pénzt kapott korábban azért, hogy játssza el a 2014-es A közös szenvedély című, 29 millió dollárból forgatott filmben azt a Joseph Blatter FIFA-elnököt, aki idén korrupciós ügybe keveredett - írja a Goal.com.

MV5BNTIyMzY4NDg2OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjg2MDQ4NTE@. V1  SX1120 SY8
Fotó: Leuviah Films / Thelma Films

Az 55 éves brit sztár, aki fénykorában olyan kultfilmekben játszott, mint a Kutyaszorítóban vagy a Ponyvaregény, a Reddit egyik kérdés-válasz szekciójában mesélt a filmről.

A Blattert is érintő FIFA-botrány azután robbant ki, hogy Michael Platini nem tudott elszámolni egy kétmillió dolláros svájci frankos FIFIA-utalással, amit Blatter engedélyezett neki.

Tim Roth saját bevallása szerint sosem kedvelte Sepp Blattert, gyűlölte A közös szenvedély forgatását, és csak azért nem szidja a filmet, mert azóta sem nézte meg. De akkor miért vállalta el mégis? Hát persze, hogy a pénzért.

Két gyerekem van, mindketten tanulnak még, nem mondhattam nemet. És ha egyszer meghoztam a döntést, ahhoz végig tartanom kellett magam. Nagyon nehéz olyasvalamit csinálni, amit nem is akarsz, de a családomért muszáj volt megtennem.

A film végül hatalmasat bukott: összesen 918 dollárt kapart össze (más források szerint még ennél is kevesebbet), mielőtt a forgalmazó visszahívta volna a mozikból.