Nicolas Cage egy valag pénzt adott egy lopott dinoszaurusz koponyáért

2015.12.22. 15:29

Talán az év legviccesebb híre Nicolas Cage dinoszauruszcsont-ügye, aminek a végére most pont kerül. Cage még 2007-ben vásárolt egy dinoszaurusz koponyát, egészen pontosan egy Tarbosaurus fejét, amiről nem tudta állítólag, hogy lopott. A színész, most belegyezett, hogy visszaszolgáltatja a ritka darabot Mongóliának. Cage 276 ezer dollárt, azaz nagyjából 80 millió forintot adott ki a koponyáért, azt ne kérdezzék, hogy miért. Állítólag a koponyára Leonardo Di Caprio is licitált, de Cage végül ráígért. Jézusom, mi mehet Hollywoodban!

.gif

Cage-et 2014-ben keresték meg a hatóságok azzal a hírrel, hogy a dinoszaurusz koponya lopott lehet, - őt azonban nem vádolták semmivel. A színész miután megtudta, hogy a koponya illegálisan került a birtokába, oda adta az amerikai hatóságoknak, akik visszaszállítják Mongóliában. Az elmúlt három évben egyébként több tucat becsempészett, mongol dinoszaurusz maradványt találtak a hatóságok az Egyesült Államokban, köztük volt három teljes Tarbosaurus csontváz is. Mongóliából 1924 óta tilos kihozni dinoszaurusz maradványokat.

A Tarbosaurus, habár nem érte el a Tyrannosaurus méretét, az egyik legnagyobb tyrannosaurida volt. A legnagyobb ismert példányok hossza 10 és 12 méter között változott, mintegy 70–65 millió évvel ezelőtt élt, maradványit eddig csak Mongóliában találták meg.