Meghalt egy kaszkadőr a Resident Evil 6 forgatásán

2015.12.26. 17:46 Módosítva: 2015.12.28. 10:03

El van átkozva a Resident Evil 6 stábja: ha nem lett volna elég szörnyű Olivia Jackson kaszkadőrnő balesete és kézamputációja, decemberben egy kaszkadőr is elhunyt a dél-afrikai forgatáson - írja az Inquisitr.com. Ricardo Corneliust december 3-án szenvedett súlyos balesetet, de a felesége és a filmet gyártó Constantin Film csak most jelentették be hivatalosan a halálhírt.

1451112537477image
Fotó: Capcom Entertainment / Constantin Film International

A fokvárosi forgatás résztvevői szerint Ricardo Cornelius egy biztonsági ellenőrzés során vesztette életét. Egy fordítókorong-szerű platformra tett Hummer terepjáró rögzítéseit vizsgálta, amikor kiderült, hogy az autó nem lett jól lerögzítve. A Hummer megbillent, lecsúszott a rámpáról, majd olyan erővel szorította a falhoz a kaszkadőrt, hogy a férfi tüdeje teljesen szétroncsolódott. Bár a kórházba szállításakor még eszméleténél volt, annyi vért vesztett, hogy már nem tudták megmenteni. Ricardo Corneliust azokban a ruhákban temették el, amikkel a felesége karácsonykor akarta meglepni.

Bár a  Constantin Film munkatársait mélyen megrázta az eset,  a Resident Evil 6. része az eredeti tervek szerint 2017 elején mozikba kerül, Paul W. S. Anderson rendezésében, a felesége, Milla Jovovich főszereplésével.

Nem ez volt ez első súlyos baleset a Resident Evil 6 fokvárosi forgatásán. Korábban mi is megírtuk, hogy októberben Olivia Jackson, a Star Wars 7 és a Mad Max 4 veterán női kaszkadőre szenvedett olyan súlyos balesetet egy motoros akciójelenetben, hogy a kórházban egy hónapig mesterséges kómában kellett tartani, és amputálták a bal karját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport