Gérard Depardieu lett az új Sztálin

2015.12.30. 13:17

Gérard Depardieu fogja Sztálint alakítani egy új francia filmben, amelyet Fanny Ardant színésznő rendez majd, írja a Guardian. A rendezőnő korábban olyan filmekben szerepelt, mint a 8 nő, a Rizsporos intrikák vagy az 1998-as Elizabeth, a két évvel korábbi Édes őrültséggel pedig még a legjobb színésznőnek járó César-díjat is el sikerült nyernie.

Ardant ezúttal egy francia író, Jean-Daniel Baltassat 2013-as, Le divan de Staline című regényét fogja megfilmesíteni. A sztori az ötvenes évek Szovjetuniójában játszódik, a főszereplője pedig egy művész, akit egy Sztálin-emlékmű elkészítésével bíznak meg, de természetesen a KGB is beleavatkozik az eseményekbe.

A hírt, hogy Depardieu fogja a szovjet diktátort alakítani, már a francia színész szóvivője is megerősítette az AFP-nek. Depardieu egyébként orosz állampolgár is egyben, tavaly októberben pedig merész nyilatkozatával sokkolta az amerikaiakat:

Egymás ellen harcoltak, kiirtották az indiánokat, ezután elkövették a rabszolgaságot, majd polgárháborúztak. Mindezek után elsőként dobtak le atombombát. Sokkal jobban szeretek orosz lenni.

A színész egyébként nemrég nemkívánatos személy lett Ukrajnában, Budapesten pedig nem talált jó éttermet ("még a Nobu se elég jó" – mondta), Szilvásváradon viszont nagyon jót evett, a magyar embereket, és főképp a nőket, pedig nagyon szereti.