Tíz folytatás, amit mindenképp meg kell néznie 2016-ban

xmen1
2016.01.01. 19:56 Módosítva: 2016.01.01. 20:28
2015 a Star Wars és a folytatások éve lesz - írtuk januárban abban a cikkben, ami tele volt Marvel-szuperhősökkel és új Csillagok háborúja-szereplőkkel. A cím a 2016-os évre is igaz, hiszen megint lesz új Star Wars-film, jön az Amerika kapitány 3 és az X-Men 3 is. De készült új felvonás szinte minden korábbi kasszasikerhez is, A függetlenség napjától kezdve a Star Treken át a Nemo nyomábanig, Ben Stillerék pedig még a Zoolander 2-t is leforgatták. Ön melyik folytatást várja a legjobban?

Batman Superman ellen - Az igazság hajnala (március)

Azt már rég megszoktuk, hogy a Batmant alakító színészeket folyton lecseréli a Warner, az új filmek pedig mindig zárójelbe teszik a korábbiakat. Most Zack Snyder is úgy próbál franchise-t építeni a DC képregényhőseiből, hogy figyelmen kívül hagyja a Nolan-féle trilógiát, és közvetlenül a saját filmjét, a 2013-as Acélembert folytatja. Az új filmben Supermant (Henry Cavill) már egyfajta istenségként tisztelik, de amikor a soros világmegmentő akciójával lerombolja a Wayne irodaházat, a bűnüldözésben kicsit megzakkant Batman (Ben Affleck) úgy dönt, ideje odacsapni az űrből jött cserkészfiúnak.

Zack Snyder most is a Batman- és Penge-filmeken edződött David S. Goyerrel közösen írta meg a forgatókönyvet, akárcsak az Acélembernél. A sztoriba behozták Superman régi ellenfelét, Lex Luthort (Jesse Eisenberg) és a görög amazonként pózoló Wonder Womant is, de állítólag Jason Momoa is felbukkan majd Aquamanként. A grandiózus szuperhős-találkozó természetesen már a Warner stúdió ellen-Bosszúállókját, a 2017-es Igazságligát készíti elő, amivel a stúdió végre megszorongathatja a nagy riválisát.

JÓL HANGZIK, lássuk AZ ELŐZETEST!

Robotpáncélos Batman agyonveri Supermant?

Zoolander 2 (március 17.)

A nagy folytatásgyártó őrületben Ben Stiller és Owen Wilson is úgy döntöttek, némi aprópénz reményében leporolják egy régi kultfilmjüket. Így most 2016-ban, 15 évvel a Zoolander után jön a folytatás, amiben szerencsére senki sem csinál úgy, mintha egy percet sem öregedett volna. Sőt, a poénok egy része kifejezetten arról szól, hogy a két férfimodell, Hansel és Derek már kikoptak a divatszakmából, és a kékacél-nézés sem érdekel senkit.

Stiller, aki nemcsak főszereplője, de írója, rendezője és producere is a filmnek, elképesztő színészgárdát csődített össze a második részhez. Benedict Cumberbatch egy transznemű modell lesz, Macaulay Culkin, Kanye West és Lenny Kravitz saját magukat alakakítják A kötelező jócsaj-faktorról Penelope Cruz, Olivia Munn és Demi Lovato gondoskodik majd, Will Ferrell főgonoszként tér vissza, és az is biztosan sok embernek fog tetszeni, hogy a filmben kinyírják Justin Biebert.

JÓL HANGZIK, lássuk AZ ELŐZETEST!

Zoolander 2 (2016) előzetes #1

X-Men 3: Apokalipszis (május 1.)

A Marvel képregények filmes jogainak ugye csak egy része van a Marvelnél, mivel évtizedekkel ezelőtt bagóért eladták. Az X-Mené a 20th Century Foxnál van, akárcsak a Fantasztikus négyesé, így a stúdió is ugyanúgy építgeti a saját franchise-filmjeit, mint a Marvel, csak nem akkora sikerrel. Bryan Singer legutóbbi X-Men filmje, Az eljövendő múlt napjai azért a Bosszúállók árnyékában is össze tudott szedni 747 millió dollárt, és már a folytatásra sem kell sokat várni.

MV5BMjMxODIxNTIwNV5BMl5BanBnXkFtZTgwOTk0MTY0NzE@. V1  SX881 SY88
Fotó: 20th Century Fox

Az X-Men: Apokalipszisben felébred a címbéli szupermutáns, Apokalipszis, és el akarja hozni a világra azt, ami a neve, hogy utána csak az általa kiválasztott mutánsok élhessenek a romok közt. A lény maszkja mögött egyébként a Star Wars 7 fiatal sztárja, Oscar Isaac látható, Jean Greyt ezúttal a Trónok harca Sansája, Sophie Turner alakítja, de persze visszatérnek a régi kedvenceink is: Jennifer Lawrence (Raven), Michale Fassbender (Magneto), Nicholas Hoult (Bestia), James McAvoy pedig végre kopasz Xavier professzor lesz.

JÓL HANGZIK, lássuk AZ ELŐZETEST!

 
X-Men: Apokalipszis (2016) előzetes

Amerika kapitány 3: Polgárháború (május 12.)

Azt már tavaly ilyenkor is tudtuk, hogy az új Marvel filmben Vasember csúnyán össze fog balhézni az igazság nevében akár még az amerikai titkosszolgálatokkal is szembe menő Amerika kapitánnyal. A kapitány ugyanis barátként tekint Buckyra, akiből akarat ellenére szupererejű terroristát faragtak, a Bosszúállók eseményei óta enyhén paranoiás Tony Stark viszont csak a veszedelmes bűnözőt látja benne.

civil-war
Fotó: Marvel Studios / The Walt Disney Company

A Marvel szuperhősei közül így szépen mindenki kiválasztja majd a maga oldalát egy újabb látványos CGI-bunyóhoz. A trailer alapján Bucky mellett a repkedő Sólyom, a robbanó nyilakkal lövöldöző Sólyomszem és a telekinetikus erővel robbantgató Skarlát Boszorkány Amerika kapitány mellé áll, míg Vasembert régi cimborája, Hadigép, a Fekete Özvegy, a Bosszúállók 2-ben a világra szabadított Vízió és az újonnan felbukkanó Fekete Párduc támogatja.

JÓL HANGZIK, lássuk AZ ELŐZETEST!

Amerika kapitány összeveri Vasembert

Alice Tükörországban (június 2.)

Tim Burton látványos Alice-feldolgozása egymilliárd dolláros bevételt termelt 2010-ben, naná, hogy a Disney ehhez a brandhez is folytatást csinál, pont mint a Bosszúállók, a Karib-tenger kalózai meg a Star Wars esetében. Tim Burton ugyan most már csak producer (lefoglalta a Vándorsólyom kisasszony és a Beetlejuice 2), de az új rendezőn, James Bobinon kívül mindenki megmaradt a régi csapatból.

fe516fc6-508f-407f-945d-c213c0d659c0-620x372.png
Fotó: The Walt Disney Company

A forgatókönyvíró például ezúttal is Az oroszlánkirályt és a Demónát jegyző Linda Woolverton. A folytatásban új főgonosznak magát az Időt tette meg, akit Sacha Baron Cohen alakít, mindenki más viszont maradt a régi szerepében. A másik világba keveredő Alice továbbra is Mia Wasikowska, Johnny Depp ismét festett képű hülye, akit ezúttal Bolond Kalaposnak hívnak, Anne Hathawa a Fehér Királynő, Helena Bonham Carter a gonosz Szív királynő, Tutyikát és Mutyikát pedig ismét matt Lucas kelti életre. Kérdés persze, hogy ezzel egy ennyire erős blockbustermezőnyben lehet-e megint egymilliárd dollárt kaszálni?

Jól hangzik, lássuk az előzetest!

Alice Through The Looking Glass

Jégkorszak 5 (július 14.)

A Jégkorszak-széria 2002 óta termeli a dollármilliókat a Fox stúdió animációs részlegének, naná, hogy a 2012-es, jégkalózos rész után is készül még újabb epizód. Igaz, a sztoriról egyelőre nem sok minden derült ki, csak annyi, hogy a makkot kergető, idétlen Motkány ezúttal egy idegen űrhajóba keveredve szokás szerint galibát csinál, aminek hatására meteorok kezdenek záporozni a Föld felé.

Azaz az időfolyam már teljesen összekeveredett, hiszen az első részben ugyan még ősembergyerek is volt, aztán ez a szál szépen el lett felejtve, jöttek a dínók, most meg mintha pont az a meteor közelítene a bolygónk felé, aminek a becsapódása annak idején halálra ítélte a Tyrannosaurusokat. Akárhogy is lesz, az biztos, hogy a közönségkedvenc mamut, Manny, a morgós kardfogú tigris, Diego és a debil lajhár, Sid (akinek az eredeti hangja is pont olyan, mint Geszti Péteré!) kedvéért megint rengeteg család fog ismét moziba menni. 

Szenilla nyomában (június 23.)

A 2003-as Némó nyomában sokáig a legnagyobbat kaszáló Pixar-rajzfilmnek számított a maga 936 millió dolláros bevételével, azóta pedig csak a Toy Story 3 és az Agymanók tudta lenyomni. Pizsi, a gyerekét kiszabadítani induló bohóchal és Szenilla, a szenilis segítőtársa sok család kedvence lett, és mivel a Toy Story és a Verdák folytatása is bejött üzletileg a Disney házi animációs stúdiójának, 2016-ra újabb tengeri kalandokkal akarja a cég elkápráztatni a kicsiket és a nagyokat.

MV5BMzQ5MDg1NTIxM15BMl5BanBnXkFtZTgwMTYxOTU1NjE@. V1  SX1040 SY7
Fotó: Pixar Animation Studios / The Walt Disney Company

Míg az első részben Pizsi az akváriumban raboskodó fiát, a címbéli Némót indul kimenteni, a mostani történet főszereplője Szenilla lesz, aki egy alvaúszós éjszakáján elkezd emlékezni a családjára. Azt persze már elfelejtette, hogy hol lehetne őket megtalálni, így együtt indul a barátaival a nagy víz alatti kutatóexpedícióra. De vajon az első részért (és később a WALL-E-ért is) Oscar-díjjal jutalmazott író-rendező, Andrew Stanton másodjára is ugyanolyan vicces tud majd lenni, mint 12 évvel ezelőtt?

Jól hangzik, lássuk az előzetest!

Jön a Nemo nyomában 2!

A függetlenség napja 2 (június 24.)

Roland Ememrich 2009 óta ígérgeti, hogy folytatást kap az 1996-os év legnagyobb kasszasikere, A függetlenség napja, de most már végre tényleg elkészült vele. Azt persze már régóta tudtuk, hogy Will Smith nem lesz benne, mert túl magas gázsit kért, de sokáig úgy volt, hogy az űrlények központi irányítórendszerét földi számítógépvírussal meghekkelő Jeff Goldblum is kimarad. Szerencsére nem így történt, sőt, Bill Pullman lesz ismét az elnök.

MV5BMTU2MzIyNzkxMV5BMl5BanBnXkFtZTgwNzcwOTUwNjE@. V1  SX1144 SY7
Fotó: 20Th Century Fox Photo / 20th Century Fox

A sztori a szokásos: gonosz űrlények bukkannak elő a semmiből, és a hatalmas repülő csészealjaikkal látványosan szétbombázzák Amerikai nagyvárosait. Szerencsére egy csapat hazafi (ki más!) július 4-én visszakergeti őket a csillagok közé.

Jól hangzik, lássuk az előzetest!

A függetlenség napja: Újjáéledés

Star Trek 3 (július 21.)

  • A Star Trek-rajongók fellélegezhetnek: nem J. J. Abrams rendezte a harmadik részt!
  • A Star Trek-rajongók dühönghetnek: nem J. J. Abrams rendezte a harmadik részt!

Az történt ugyanis, hogy Abramst annyira lefoglalta a Star Wars 7 forgatása, hogy a türelmetlen Paramount-vezetőség végül a Halálos iramban 3-4-5-6 rendezőjét, Justin Lint szerződtették helyette. Szerencsére a Transformers és a Cowboyok és űrlények gagyigyáros forgatókönyvírója, Roberto Orczi mellett maga Simon Pegg is beleszólt a sztoriba.

Persze arról, hogy miről fog szólni a film, egyelőre semmit sem tudni, csak az előzetes alapján lehet találgatni. Az biztos, hogy visszatér Kirk kapitány (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Scotty (Simon Pegg), Uhura (Zoe Saldana), Csekov (Anton Yelchin), Sulu (John Cho) és Bones (Karl Urban), azaz ismét teljes lesz a jó öreg Enterprise űrhajó legénysége, és betársul hozzájuk egy vakítóan fehér bőrű, harcias lány, Jaylah (Sofia Boutella) is. A készítők azt ígérik, a trilógia lezárása legalább olyan sötét és komor lesz, mint a Nolan-féle Batman-trilógia. Kérdés persze, ki lesz kíváncsi a Star Trekre, amikor minden évben új Star Wars-film jön?

Jól hangzik, lássuk az előzetest!

Ilyen lesz a Star Trek 3 J.J. Abrams nélkül

Rogue One: A Star Wars Story (december 22.)

Örülhetnek a Star Wars-rajongók, mert 2016-tól minden évben mozikba kerül egy Csillagok háborúja-mozifilm. Elsőnek ugye az önálló Rogue One, aztán 2017-ben a VIII. rész, aztán egy különálló Han Solo-film (Harrison Ford helyett valószínűleg egy fiatal színésszel), majd 2019-ben jön a IX. rész. A Rogue One az 1977-es Csillagok háborúját hivatott összekötni a 2005-ös A Sith-ek bosszújával. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnökasszonya szerint a film

földközelből mutatja majd meg a galaktikus háborút, de mégis úgy, hogy az a Star Wars-rajongóknak is tetszeni fog.

A történet főszereplője az a felkelő osztag lesz, amelyik ellopja a Halálcsillag tervrajzát a birodalmiaktól. A csapatot egy fiatal nő vezeti, akit  Felicity Jones alakít, de már Forest Whitakerről és Mads Mikkelsenről is lehet tudni, hogy komoly szerepeket kaptak az új filmben. A dizájner ugyanaz a Doug Chiang, aki a Baljós árnyak idején megálmodta az előzménytrilógia összes űrhajóját és idegen lényét, és aki Az ébredő Erő látványvilágán is dolgozott, az űrlényszereplők maszkját pedig a Prometheus veteránja, Neal Scanlan készíti.

Jól hangzik, lássuk az előzetest!

Halálcsillag is lesz a 2016-os Star Wars-filmben!

Ön melyik folytatást várja a legjobban?