George Lucas lestricizte a Disney-t, de elnézést kért

2016.01.02. 10:19 Módosítva: 2016.01.02. 10:23

George Lucas nyilvánosan is bocsánatot kért, amiért azt mondta nemrég egy interjúban, hogy a Star Wars a gyereke, akit eladott a striciknek - írja a Geektyrant, meg úgy nagyjából a fél világ. Ez a hír persze egy kicsit furcsa, mert Lucas nem azt mondta a Disney-re, hogy pimp, hanem hogy 

white slavers.

Fotó: Getty

white slaver szót ilyen értelemben használni viszont legalább olyan oldszkúl, naftalinszagú, szerencsétlen dolog, mint azt mondani, hogy Frisco, kurtizán, leánykereskedő, ottlap vagy webkikötő.

Az mindenesetre biztos, hogy Lucas igen szerencsétlenül fogalmazott:

Az összes Star Wars-film a gyermekem. Szerettem őket, én teremtettem őket, és eladtam őket. Eladtam őket a striciknek!

Lucas eddig sem titkolta, hogy nincs elragadtatva a régi fanokat kiszolgáló Az ébredő Erőtől, mert szerinte a Disney ezzel a filmmel kizárólag a pénzre ment, és nem akart újítani semmit a franchise-on. Az sem esett neki jól, hogy a Star Wars-jogok eladása után nem kérték ki a véleményét az új filmről, sőt, egyenesen a kukába dobták a VII. részhez korábban kitalált ötleteit. Ettől függetlenül persze már megbánta a szerencsétlenül hangzó stricis mondatát:

Szeretném tisztázni a Charlie Rose Show-ban lement interjúmat: félrebeszéltem és egy nagyon helytelen szót használtam. 40 éve együtt dolgozom a Disney-vel, az irántuk való tiszteletem és a Bob Igerhez fűződő személyes barátságom miatt választottam őket a Star Wars őréül. A Disney hihetetlen munkát végez, értőn gondoskodik a franchise folytatásáról. Szeretném világossá tenni, hogy a franchise már a Disney tulajdona, izgalmas irányba viszik tovább a vásznon, a tévében és a vidámparkokban. Ezeknek a többsége lenyűgöz, ideértve az új film rekordhalmozó sikerét is, ami miatt nagyon büszke vagyok J.J.-re és Kathy-re.

Íme az ominózus Charlie Rose-nak adott Lucas-interjúrészlet:

Lucas "Striciknek adtam el a Star Warst!"

Nekünk egyébként nagyon bejött a hetedik rész, mert az őstrilógia gyökereihez tért vissza, szórakoztatóan vonultatta fel a régi és az új szereplőket, és sokkal látványosabban hasznosította újra a sivatagban felnőtt, űrkalandokra vágyakozó tini útját a gonosz főhadiszállásának felrobbantásáig, mint az 1999-es Baljós árnyak.