Bocsánatot kértek a hekkerek Tarantinótól

2016.01.04. 09:11 Módosítva: 2016.01.04. 09:15

Elnézést kért Quentin Tarantinótól a Hive-CM8, vagyis az a hekkercsoport, amelyik jó minőségben, jóval a mozipremier előtt kirakta a torrentoldalakra az Aljas nyolcast – írja a Variety.

A csoport a közleményében azt állítja, nem hekkertámadással szerezték meg a filmet egy olyan filmipari dolgozótól, aki a screener verziót már korábban megkapta (az FBI szerint Andrew Kosove, a Holtpont producerének példánya szivárgott ki), hanem

az utcán vették meg egy ismeretlentől.

Fotó: The Weinstein Company

A Hive-CM8, szerint egyébként az Aljas nyolcas egy

kiváló, izgalmas és szórakoztató western.

A kiszivárgott verzió pedig szerintük nemhogy nem okozott bevételkiesést a Weinstein Companynek, de kifejezetten jó ingyenreklám volt, ami sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos újságos-rádiós hirdetés. Pozitív példaként a Star Wars 7 körüli médiaőrületet hozták fel.

MV5BMzI3NDU3MzA3M15BMl5BanBnXkFtZTgwOTA5MDM1NjE@. V1  SX1162 SY8
Fotó: The Weinstein Company

Hive-CM8 egyébként nemcsak az új Tarantino-filmet tette fel a torrentoldalakra, de többek között A nagy dobást, a legújabb James Bond-filmet és a Creed – Apolló fia című Rocky-folytatást is. A csoport a nyilvános bocsánatkérés mellé egy elég megmosolyogtató válasszal indokolta meg a tettét:

Mi csak azokhoz az emberekhez akartuk eljuttatni ezeket a filmeket, akik nem elég gazdagok, és nincs is más lehetőségük arra, hogy moziban nézzék meg a díjvárományos filmeket.

Tarantino új filmjét, az Aljas nyolcast itthon január 7-től vetítik a mozik.