Ennyi volt, Stallone nem akar több Rambo-filmet

2016.01.06. 14:00 Módosítva: 2016.01.06. 14:02

Sylvester Stallone nem akar több Rambo filmet forgatni, hiába ígérte be évekkel ezelőtt az ötödik részt - írja a Variety, ahol egy exkluzív interjú jelent meg a 69 éves színésszel.

A szív még dobog, de a test már azt mondja, maradj inkább otthon! Ez is olyan, mint amikor egy küzdő még egyszer utoljára ringbe száll, pedig már nem kéne. Rá kell hagyni inkább valaki másra.

letöltés
Fotó: Lionsgate / Nu Image / Millennium Films

Stallone 2014-ben, a Feláldozhatók 3 promókörútján persze még ennek az ellenkezőjét mondta: akkor alig várta, hogy végre ismét erőszakos akciófilmet forgasson, egy érző szívű gyilkossal. Az akkori pletykák arról szóltak, hogy az ötödik Rambo-film egy Nem vénnek való vidék-klón lett volna, amiben a marcona főhős nem akar gyilkolni, de kénytelen leszámolni a mexikói drogbárókkal.

A 2008-as Rambo Mianmarban, egykori nevén Burmában játszódott (itt dicsértük annak idején a filmet). A Variety cikkéből kiderül: Stallone szándékosan helyezte át ide a Rambo 4 történetét, hogy felhívja a figyelmet az országot 1962-től uraló katonai junta rémtetteire, és a térségben dúló polgárháborúra.

Nem akartam kompromisszumokat. Az utolsó Rambo pont olyan brutális lett, mint a polgárháború, és én akkor azt mondtam: valószínűleg ez lesz az utolsó tisztességes akciófilm ebben a műfajban az én főszereplésemmel. Így is lett. Azóta sem éreztem úgy, hogy folytatni kellene.

Stallone hozzátette: a Fox stúdió Rambo tévésorozata sem érdekli már. Ebben ugyanis Rambo fia lenne a főszereplő, az akciósztár viszont már épp eleget látott az olyan típusú produkciókból, mint a Tarzan fia, King Kong fia és Godzilla fia.

Azt mondjuk kifelejtette, hogy pont most forgatott egy filmet Apollo Creed fiáról, amiben Rockyt alakítja!

Szerencsére a Variety cikkét átvevő AV Club megemlítette a posztja végén ezt az apróságot is megemlíti.

Jön az Apollo fia 2?

Az Uproxx eközben azt írja, akkora kritikai- és közönségsiker lett a Creed, hogy Stallone már a Creed 2-t meglebegtette a Variety-nek adott interjújában. Ez az a Rocky spin off, amit nálunk majd csak január 21-től mutatnak be a mozik, és amiben Stallone olyan jól alakítja az elhunyt barátja fiát bokszolni tanító öreg harcost, hogy akár Oscar-díjat is kaphat érte mellékszereplőként.

Fotó: New Line Cinema / Chartoff-Winkler Productions

A film rendezője, Ryan Coogler viszont biztosan nem fogja megrendezni a folytatást, mert épp eléggé le van terhelve a Marvel új szuperhősfilmjével, a 2018-ra elkészülő Fekete párduccal. Stallone szerint viszont most kellene folytatni a filmet, akár egy rendezőcserét is bevállalva. A színész és Ryan Coogler korábban már beszéltek egy lehetséges folytatásról, amit most több filmipari szaklap is úgy értelmez, hogy Stallone maga forgatna le.

Ryannak nagyon jó ötletei vannak a Creed 2-höz. Úgy képzelné el, mint A keresztapa 2-t: ide-oda ugrálunk az időben, és a múltban együtt is látnánk a fiatal Rockyt és a fiatal Apollót. 

Az öreg Rocky ugyanis az új filmben Apollo Creed fiát, Adonis Johnsont tanítja bokszolni. Apollo volt ugye Rocky nagy ellenfele az első részben, de később nagyon jó barátok lettek. Ám Ivan Drago (Dolph Lundgren) a Rocky 4-ben megölte Creedet, akinek a temetésén Rocky mondott megható búcsúbeszédet.