Kern új filmjében még mindig 1996 van

Négy új részlet is kijött a Gondolj rám című vígjátékhoz

2016.01.11. 14:38

Kern András a Sztracsatella és A miniszter félrelép után ismét mozifilmet rendezett, természetesen a saját maga főszereplésével, saját forgatókönyvből. A Gondolj rám ráadásul pontosan olyan, mintha még mindig a '90-es években járnánk.

  • Kern megint egy monologizáló, bunkó fickó, aki imád inni és csajozni.
  • Megint Eszenyi Enikő a partnere.
  • Most is lepukkant kórházban, nagy belmagasságú bérházban, újgazdag zöldövezeti nyaralóban és persze a Duna-parton játszódnak az események (legalábbis az eddig megismert filmrészletek alapján).
  • A zeneszerzős természetesen ezúttal is Presser Gábor.
  • Az operatőr pedig ugyanúgy Ragályi Elemér, ahogy a Sztracsatellánál és A miniszter félrelépnél is.

A sztori röviden annyi, hogy a főszereplő orvos, Dr. Borlai (Kern András) megtudja, hogy gyógyíthatatlan betegsége van, és már csak hónapjai vannak hátra. A mintaférj és szerető apa ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, és mindenki mást, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Amikor már mindenki azt gondolja róla, hogy egy ocsmány, önző és kibírhatatlan alak, kiderül, hogy még mindig életben van, pedig már rég meg kellett volna halnia.

A film alapja egyébként egy Vámos Miklós-novella volt. A szerző aktívan részt vett a forgatókönyv megszületésében is, Kern viszont a szereplőket és a környezetet is megváltoztatta az eredeti novellához képest:

Régóta szerettem volna orvost játszani, és most adódott alkalom erre. A választásnál fontos volt az is, hogy a főszereplő zuhanása minél nagyobb legyen, ezért is került a film egy felső-középosztálybeli közegbe. Az egész magától értetődően alakult, hogy legyen orvos a főszereplő, de olyan, akinek van egy szép lakása, szép felesége, gyereke, egy jó állása, legyen osztályvezető.

Kern felkészülésként elment megnézni egy operációt is. Az orvos feleségének szerepét pedig kifejezetten Eszenyi Enikőre írta. A film 2014 nyarán forgott, másfél hónapnyi megfeszített munkával. Téli képek is kellettek volna, de ezt kénytelenek voltak hógéppel megcsinálni. A Filmalap 259 millió forinttal támogatta a Gondolj rám gyártását.

Gondolj rám - előzetes

Most 4 új részlet is kijött a január 21-én mozikba kerülő filmhez. Az elsőben Kern udvarolgat egy kicsit a becsiccsentett Liptai Claudiának, pedig ugye Eszenyi Enikő a felesége:

Kern András és Eszenyi Enikő újra közös filmben!

A második filmrészlet egy vacsorajelenet:

Kern vacsorázik

Később a történet bonyolódik: a Kern által alakított orvos valóban összejön Liptai karakterével, de a félrelépésük szinte azonnal kitudódik:

Kern András + Liptai Claudia szexjelenet

Itt pedig Kern Elek Ferenccel iszogat egy kocsmában:

Gondolj rám - 4. filmrészlet