Újabb magyar filmes siker a láthatáron

2016.01.12. 13:35

A Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütál Bucsi Réka új animációs filmje, a Love. Az előző munkája, a Symphony no. 42 is itt kezdte meg a nemzetközi karrierjét, és elég szép ívet futott be, ugyanis a film szerepelt a Sundance-n is, és rajta volt azon a kilences shorlisten is, amiről az Oscar-jelölt animációs kisfilmeket válogatják

Az új film, a Love címének megfelelően a szerelemről mesél, szürreális hangulatban. A Symphonyhoz hasonlóan nem hagyományos eszközökkel meséli a történetet, hanem egy távoli bolygón játszódik, amely egy külső hatás következtében elkezd átalakulni és hatással lenni az ottani élőlényekre. 

LOVE teaser from Reka Bucsi on Vimeo.

Bucsi Réka 1988-ban született és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult, a Symphony no. 42 volt a diplomafilmje. A Love hazai gyártója a Boddah, amelynek Bucsi Réka és Osváth Gábor producer mellett Rév Marcell és Szimler Bálint a tagjai. A filmet Magyarországon a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja támogatta, míg francia részről a CNC és az ARTE segítette az alkotókat. A magyar szakemberek mellett francia, dán és amerikai animációs munkatársak dolgoztak rajta.