Matthew McConaughey háborús filmmel gyúr az újabb Oscarra?

2016.01.12. 07:06

Márciusban kerül mozikba Matthew McConaughey háborús drámája, az amerikai polgárháború idején játszódó Jones szabad állama, aminek a hazafias témája miatt sokan már most Oscar-díjat jósolnak.

A filmhez végre kijött egy látványos előzetes is, sok ágyútűzzel és puskaropogással, ahogy az a műfajtól elvárható.

Íme:

Matthew McConaughey háborús filmmel tér vissza

A történet középpontjában a valóban létező Newtron Knight áll (őt alakítja McConaughey), aki a polgárháborúban a déliek seregében szolgált, de dezertált, és más szökevényekkel, valamint a fekete rabszolgákkal együtt a konföderáció ellen fordult, Knight Company néven gerillacsapatot szervezett, feleségül vette a nagyapja egyik rabszolgáját (őt a filmben a Star Wars 8 leendő sztárja, Gugu Mbatha-Raw alakítja), Mississippi állam Jonas megyéjében pedig egy saját közigazgatási egységet is létre hozott - innen jön a címbéli Jones szabad állama kifejezés.

Newton Knight alakja máig vitatott az amerikai történészek körében. Egyesek háborús hősként és polgárjogi harcosként tisztelik, mások szerint nem volt más, csak egy sok embert manipulálni képes, hatalomvágyó törvényen kívüli, aki direkt kérkedett a korban felforgatónak szánt nézeteivel, de valójában sohasem hitt bennük. A filmet Az éhezők viadala moziváltozatát jegyző Gary Ross írta és rendezte. Az amerikai premier május 13-án lesz, a hazai bemutató időpontjáról egyelőre nem tudunk semmit. (via Deadline)