A nulláról kezdenek neki a Narnia krónikáinak

2016.01.14. 06:01

A C.S. Lewis könyveiből készült Narnia krónikái-filmsorozat egy ideig úgy tűnt, hogy szerényen, de fel tudja venni a versenyt a Harry Potterrel, vagy akár a Gyűrűk Urával is.

A 2005-ös első rész (Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény) csak Amerikában termelt 290 millió dollárt, úgyhogy a második részhez (Caspian herceg) hozzávágtak 225 milliót. Ennek kicsit több, mint a felét, 140 milliót hozott be.

A harmadik (A Hajnalvándor útja), amiről már esküszöm, teljesen meg is feledkeztem, 105 milliót keresett, de ezzel sem fedte le a költségét. Nyilván a nemzetközi piacon, DVD-ken, tévéslicenszeken és egyéb mellékutak segítségével mindegyik film nyereséges lett, de a Narnia-sorozat összességében kudarcnak számított, valahogy úgy, mint Az arany iránytű, vagy az Eragon.

Egészen tavalyig csend is volt arról, hogy a negyedik rész készül, vagy sem. Akkor David Magee, a Pi életének filmes írója írta ki Twitterre, hogy elkészült időrendben az ötödik, Az ezüsttrón forgatókönyvével. Viszont azóta semmi hír nem érkezett, míg a Collider meg nem kérdezte a filmek producerét, Mark Gordont, aki elmondta, hogy hamarosan el kívánják kezdeni a munkát a filmen, és nagyon izgatottak emiatt.

Gordon azt is elmondta a kérdésekre, hogy nem fog visszatérni egy színész sem, sőt, még a karakterek is mások lesznek, idézem:

Egy teljesen új franchise. Teljesen eredeti. Eredeti karakterek, más rendezők, egy teljesen új csapat fogja készíteni.

Gordon annyit még elmondott, hogy a teljesen új karakterek a Narnia-univerzumból fognak származni, szóval senki sem fognak kitalálni a történet kedvéért. A Collider spekulál, hogy akkor valószínűleg Aslan és Rilian herceg szerepeire is új színészeket kell találni majd, de az is lehet, hogy teljesen el fogják hagyni az eddigi karaktereket.

A producer már alig várja, hogy kicsit bővebben is kifejtse az új filmet, de erre még várni kell.