A szürke ötven árnyalata és a Pixel lehet az év legrosszabb filmje

2016.01.14. 20:15

Az Oscar-gála előtt ismét átadják az év legrosszabb filmjeit, alakításait és filmes tevékenységeit értékelő Arany Málna-díjakat. A nevezett alkotásokat már bejelentették, a legtöbb jelöléssel (szám szerint hattal) mindjárt négy film büszkélkedhet: A szürke ötven árnyalata, a Pixel , A pláza ásza 2 és a Jupiter felemelkedése.

Egy jelenet a szürke ötven árnyalatából
Egy jelenet a szürke ötven árnyalatából

A tényleg tragikusan sikerült Fantasztikus négyes öt jelölést kapott: nem csupán a legrosszabb film lehet, a legrosszabb remake vagy folytatás, a legrosszabb rendező és a legrosszabb forgatókönyv díjára is esélyes.

A legrosszabb alakításokért folyó versenyben két olyan színész is indult, akik tavaly Oscart nyertek: Eddie Redmayne-t a Jupiter felemelkedésével választhatják meg a legrosszabb férfi mellékszereplőnek, Julianne Moore pedig A hetedik fiúval lehet a legpocsékabb női mellékszereplő. A legrosszabb főszerepekért versenyben van például Johnny Depp, Mila Kunis, Adam Sandler, Jennifer Lopez és Channing Tatum is.

Idén, immár másodjára, a javuló teljesítményt mutató korábbi málnásokat is elismerik: a díjra ezúttal Will Smith, Sylvester Stallone, Elizabeth Banks és M. Night Shyamalan esélyes.

A kategóriák jelöltjeiről részletesebben például a Time-on olvashat.