Fassbender szerint bitang jó lesz az Assassin's Creed mozifilm

2016.01.18. 09:50 Módosítva: 2016.01.18. 09:58

Azaïzia Aymar, a Ubisoft játékfejlesztő cég Assassin's Creed-felefőse a hétvégén hivatalosan is bejelentette: véget ért az Assassin's Creed mozifilm máltai forgatása - írja a Movieweb. A stáb egy zöld háttér előtti pózolással búcsúzott és mondott köszönetet minden munkatársnak.

CYyV4BdWAAAow61
Fotó: Twitter / Azaïzia Aymar

A videojátékos szubkultúra egyik kedvenc játéksorozatában lopakodva gyilkoló, tornyokról ugráló középkori nindzsaként, reneszánsz akcióhősként, karibi kalózként, szabadságharcos indiánként és viktoriánus Batmanként vethettük bele magunkat 2007 óta az orgyilkosok és a templomosok évszázadok óta tartó árnyékháborújába.

A 2016. december 21-étől mozikba kerülő filmváltozat viszont nem valamelyik videojáték remake-je lett, vagyis nem Desmond Miles emlékein keresztül láthatjuk a titkos testvériség zsoldjában álló ősei akciózásait, hanem egy új szereplőt ismerhetünk meg Callum Lynch (Michael Fassbender) személyében, aki néhai felmenője, egy Aguilar nevű orgyilkos (szintén Michael Fassbender) bőrébe bújva ármánykodik a gonosz templomosok ellen a XV. századi Spanyolországban.

A Movieweb cikke egy Wall Street Journal-interjút is idéz, amiben Fassbender iszonyú lelkesedéssel beszél a forgatásról:

Óriási volt! Rengeteg új tapasztalatot szereztem, producerként nagyon tanulságos volt a forgatás. Úgy érzem, valami igazán különlegeset hoztunk létre, olyasvalamit, ami nagyon eredeti lesz ebben a műfajban.

Reméljük, tényleg igaza lesz Fassbendernek, az eddigi videojáték-adaptációk közül ugyanis csak a Tomb Raider volt sikeres, a Super Mariótól kezdve a Street Fighteren át a Doomig szinte minden próbálkozást meggyűlöltek a kritikusok és a nézők.

Az Assassin's Creed viszont tényleg úttörő lehet a műfajban. Egyrészt az eleve ütős alapanyag miatt, másrészt mert a rendező, Justin Kurzel már a Macbeth-tel is megmutatta, hogy nagyon szépen tudja ötvözni Shakespeare-t a művészfilmes kamerabeállításokkal és a Trónok harcát idéző, látványos belezésekkel.

A film további szereplői: Marion Cotillard, Brendan Gleeson, Jeremy Irons és Ariane Labed.