Összejött a pénz a Hollandiába kivándorolt magyarok filmjére

2016.01.18. 11:14

6000 euró helyett jóval több, 7500 euró jött össze a Kickstarteren a Menjek/Maradjak hollandiai epizódjának költségeire. A külföldre kivándorló magyarok portréit dokumentumfilmen megörökítő Erasmus EuroMedia díjas sorozat alkotóit 163 magánember, és 2 cég, az Index.hu Zrt. és a BlaBlaCar dobta össze, akik egy-egy 1000 eurós társproduceri kredittel szálltak be a gyártásba.

A 2016 tavaszára elkészülő holland epizódot a Hágában élő, médiadizájnt tanuló Bogádi Csaba rendezi, aki mögött a Menjek/ Maradjak sorozatot jegyző SpeakEasy Project producerei állnak.

A Menjek/Maradjak: A holland epizód kifejezetten a Randstad régióra (Hága, Amszterdam, Rotterdam, Utrecht) koncentrál. Hősei holland és magyar fiatalok, akik Európa egyik legjobb módú országában keresik a boldogulást, és a számuk tízezres nagyságrendű. A szabadulószobát üzemeltető magyarokról mi is írtunk cikket

A holland epizód mellett két másik Menjek/Maradjak-film is készül, bár ezek bemutatója és a finanszírozása egyelőre bizonytalan:

  • a Sweet Home a hazaköltözők életét dolgozza fel,
  • az Inside Berlin pedig a korábbi epizódokat rendező, időközben Berlinbe költöző Imre Loránd Balázs személyes dokumentumfilmje.

A Menjek/Maradjak sorozatot jegyző SpeakEasy Project (Józsa László, Hernáth Csaba, Imre Loránd Balázs) két évvel ezelőtt Magyarországon filmesként elsőként folytatott sikeres közösségi finanszírozási kampányt, amellyel egynegyed részben finanszírozták londoni dokumentumfilmjüket.

A New York-i és londoni fiatalok életét bemutató első két epizód sikeresen debütált mozikban, tévében és a neten is. Az Indavideó Filmen mindkét epizód megtekinthető.

Menjek/Maradjak: London

Az eddig megjelent filmek netes és tévés nézettsége 500 ezer felett jár

Menjek/maradjak: New York


  • Vennék
  • Hírek