Romantikus picsogás lesz az új Die Hardban?

2016.01.21. 21:00

Amikor bejelentették, hogy lesz egy újabb Die Hard-film a Year One alcímű előzménykaland, a rajongók meglehetősen szkeptikusok voltak, mert ugye ha előzményfilm, akkor el lehet felejteni Bruce Willist, aki ma, hatvan évesen és sík kopaszon nem nagyon játszhatná el 28 évvel ezelőtti önmagát. Willis is azt nyilatkozta korábban, hogy elege van már  John McClane rendőrből, ráadásul a franchise ötödik, Budapesten (is) forgatott filmje a kritikusok szerint elég gyenge lett, bár anyagi szempontból nem lehetett rá panasz, hiszen 90 millió dolláros büdzsére 304 milliót termelt.

a9f249d77666c46f70df765c20504435fbc39d9a.jpg  940x420 q85 crop-s

A Slashfilmnek most nyilatkozó Len Wiseman, akit a Year One (Az első év) rendezésével bíztak meg, azt mondta viszont, hogy John McClane nélkül nincs Die Hard, és Willis többször is feltűnik majd a filmben, a nyomozó jelenkori kiadását alakítva. A rendező szerint a sztorit úgy rakják össze, hogy az előzménytörténetnek kihatása van a jelenre.

Nem úgy forgatjuk le, hogy az elején bejön Bruce, a végén meg megint megjelenik, és akkor kapott egy keretet a film, inkább egy előzményfilm/folytatás-hibrid lesz, amilyet még életemben nem láttam, de nagyon hatásosnak tűnik.

Nemcsak Willis szerepének nagysága foglalkoztatja a rajongókat persze, hanem az is, hogy mi szükség van erre a filmre? A Due Hard volt az első rész, nem? Mit akarnak megmutatni McClane múltjából a Nakatomi-torony előtti időkből? A szerelmet, azt:

Nem tudjuk, milyen volt John és Holly együtt, hogy milyen talpas rendőr volt a pali New Yorkban, amikor összeismerkedtek. És most itt a lehetőség ezt is megmutatni.

Az úristen legyen hozzánk irgalmas.