Csúszik a nyolcadik Star Wars bemutatója

2016.01.21. 08:56

2017. május 26-ról december 15-re tolták a nyolcadik Star Wars-filmet, írja a Variety. Ezzel együtt a Disney korábbra tolta a következő Karib-tenger kalózait, ami július 7. helyett már május 26-án mozikba kerül. Ez azt is jelentheti, hogy a Disney nagyon rákapott a hetedik film december óta tartó globális sikerére, és valószínűleg a jövőben minden Star Warst decemberre időzítenek, ami iszonyatos pénzeket jelenthet, ismerve azt a tény, hogy legalább még öt Csillagok háborúja vagy annak a világában játszódó film jön a következő öt évben, és az ünnepek előtti időszak egyébként is a legjobb szezon a mozikban.

A globálisan lassan kétmilliárd dolláros bevételnél járó produkció új időpontja leginkább a Warnernek okozhat komoly fejtörést, mivel decemberben mutatják be Steven Spielberg új filmjét a Ready Player One című könyvadaptációt. Mondani sem kell, hogy a Star Warsszal szemben bármelyik film komoly hendikeppel indul, ráadásul Spielberg 14 év után tér vissza a Warnerhez egy olyan projekttel, amiben nem csak komoly franchise potenciál van, de hírek szerint egy forradalmi fejlesztés is készül hozzá, aminek köszönhetően 3D-s szemüveg nélkül érzékelhetné a néző a térhatást.

Az új időpont nincs hatással a Rogue One: A Star Wars Story c. filmre, ami az első hivatalos Csillagok háborúja-spinoff lesz az első Monsters és a legutóbbi Godzilla rendezőjétől, Gareth Edwardstől. A nyolcadik Star Warst azonban nem ő, de már nem is J.J. Abrams rendezi (és írja is egyben), hanem Rian Johnson, aki többek között a zseniális Loopert is készítette.

A Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales sorrendben az ötödik Karib-tenger kalózai film lesz, amiben Johnny Depp mellett visszatér Orlando Bloom és Geoffrey Rush, illetve bemutatkozik Javier Bardem és Kaya Scodelario is.