Darázs-film is lesz, ha kasszát robbant a Hangya 2

2016.01.27. 06:59

A Marvel és a Disney évekre előre ellát minket szuperhősfilmekkel, 2018-ra jön például A Hangya folytatása, ami egyelőre Ant-Man and the Wasp, azaz Hangya és Darázs munkacímen fut. A forgatókönyvet az első részt is jegyző Adam McKay írja, akit most A nagy dobásért jelöltek Oscarra, és sorra adja az interjúkat.

És mivel most úgyis forró téma, hogy az öntudatos hollywoodi színésznők a férfiakkal egyenrangú szerepeket és fizetést kapjanak (lásd Jennifer Lawrence nyilatkozatát, vagy Gillian Andersont, akinek az új X-aktákért feleannyit akartak fizetni, mint Duchovnynak), arról is kifaggatták Adam McKayt, lát-e fantáziát egy önálló Darázs-mozifilmben, a Lost és A hobbit sztárjával, Evangeline Lilly-vel a főszerepben. Aki ha beelőzi a 2019-es Marvel kapitányt, akkor az első saját mozifilmhez jutó női Marvel szuperhős lehet.

McKay szerint készülhet ilyen, de csak akkor, ha jól teljesít a pénztáraknál A Hangya 2:

Rengeteg női szuperhős van a Marvel univerzumban, és biztos vagyok benne, hogy meg fogják őket nézni, ha egyszer elkezdenek kirajzani.

Evangeline Lilly már A Hangya bónuszjelenetében is szemezett az anyja szupergúnyájával
Evangeline Lilly már A Hangya bónuszjelenetében is szemezett az anyja szupergúnyájával
Fotó: Marvel Entertainment / The Walt Disney Company

Bár McKay A Hangya második részében is forgatókönyvíróként van feltüntetve, jelenleg nem vesz részt a konkrét alkotói folyamatban. Korábban leült ugyan egyeztetni a rendezővel, Peyton Reeddel, de a folytatás sztoriját Gabriel Ferrar, Andrew Barrer valamint a hangyán lovagló szuperhőst alakító főszereplő, Paul Rudd írja.

A Marvelnél gyakran előfordul, hogy többen dolgoznak a forgatókönyvön. Annyit mondtam nekik, hogy hívjanak bármikor, ha rám is szükség van, jövök, ha kell. Nagyon szeretek velük dolgozni, igazán jó móka közösen írni.

A Hangya tavaly összesen 519,2 millió dollárt kaszált a mozikban, ami nem túl sok a Bosszúállók 1,5 milliárdos bevételéhez képest, de még így is több, mint amit az első Amerika kapitány, az első Thor vagy az Edward Norton-féle Hulk fel tudott mutatni. Viszont ebben a képregényfilmben pont az volt a jó, hogy végre nem egy erőltetetten laza, lobog köpenyű műmacsó a főszereplő. Hanem egy igazi lúzer, akinek nem a világra leselkedő gonosz a legnagyobb baja, hanem hogy elvált apaként és pitiáner bűnözőként milyen példát mutat a lányának. (via Movieweb)