A Carolt és A dán lányt is jelölték melegdíjra

2016.01.28. 12:14

A Carol című leszbikus dráma és a transzneműséggel foglalkozó A dán lány című film is jelölést kapott a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek érdekeit védő GLAAD csoport médiadíjaira.

A GLAAD Médiadíjak átadását idén 27. alkalommal rendezik meg, a szervezők szerdán jelentették be a különböző - filmes, zenei, televíziós és újságírói - díjkategóriák 101 jelöltjét. Rekordszámú jelölést kaptak a transznemű szereplőket megformáló színészek és a témával foglalkozó alkotások.

Az Oscar-díjra is jelölt Carol és A dán lány a széles körben forgalmazott filmek kategóriájában szerepel a Dope, a Freeheld és a Grandma kíséretében.

A televíziós mezőnyben a Netflix érte el a legtöbb jelölést. Az internetes tartalomszolgáltató és műsorszóró Orange is the New Black, Master of None, valamint Grace és Frankie című műsora a legkiválóbb vígjátéksorozatok között lett jelölt a Brooklyn 99: Nem százas körzet, a Simlis spinék, a Keresem..., a Modern család, a Please Like Me, a Transparent és a Vicious című szériákkal együtt. A tévédrámáknál a Netflix Sense8 című sorozata A zöld íjász, a Fekete vitorlák, az Empire, a The Fosters, A Grace klinika, a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?, a Nashville, a Sötét árvák és a Shameless - Szégyentelenek című produkciókkal verseng.

"Az idei jelöltek megemelték a lécet. Az LGBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) közösséget bemutató elgondolkodtató, sokszínű filmekkel és történetekkel, segítettek, hogy a közönség megismerje az LGBT embereket, és hozzájárultak, hogy jobban elfogadják őket világszerte" - fogalmazott Sarah Kate Ellis, a GLAAD elnöke, írja az MTI. 

A díjakat tavasszal Los Angelesben és New Yorkban adják át.