Ondókezű Edward lett a vén Robert De Niróból

Kritika a Nagyfater elszabadul című alpári vígjátékról

Dirty-Grandpa-2016-after-credits-hq
2016.01.31. 09:30 Módosítva: 2016.01.31. 12:20

Robert De Niro nemrég múlt 70, de még most is úgy pörög, mint amikor a '90-es években hármasával forgatta évente a filmeket. Az egykori szupersztárnak mára igencsak megkopott fénye: a sok vállalhatatlanul béna megélhetési haknija mellé csak néha sikerül egy-két nézhető mozit összehoznia. A Napos oldal, vagy legutóbb A kezdő című vígjáték nagyon jó volt tőle, a Last Vegas, a Vérmesék vagy A kiütés, amiben a Stallonéval pofozkodott azonban mind szörnyű merénylet a mozgókép ellen. Sajnos a a legújabb De Niro-film, a Nagyfater elszabadul is az utóbbi csoportba tartozik, mivel olyan,

mintha egy bulizós nyugdíjassal forgatták volna újra az Amerikai pitét!

Lényegében az egész sztorit elspoilerezi az előzetes: 

Nagyfater elszabadul - szinkronizált előzetes

Zac Efron egy esküvőre készülő, norvégmintás pulóveres, sznob bájgúnár, aki a háta közepére kívánja, hogy a frissen megözvegyült nagyapjával (Robert De Niro) autókázzon egy rózsaszín Mini Cooperben a tengerparton. Mégis muszáj megtennie, mert a rég látott nagyfater a fejébe vette, hogy addig nem halhat meg, amíg a Daytona Beach-i bulikból ágyba nem visz legalább egy főiskolás lányt.

Legalábbis ez az ürügy ahhoz, hogy a készítők a kigyúrt Zac Efron pucér seggét, meg a tangás bombacsajokkal hentergő, lottyadt De Nirót mutogassák 102 percen keresztül, miközben szétpiálják és drogozzák magukat a golfpályán, a strandon, a kocsiban, a hotelszobában és az egyetemi bulikon.

giphy.gif
Fotó: Lionsgate / Freeman Film 

Jó film?

Csak ha szeretsz béna, alpári vicceken röhögni.

  • IMDb: 5,8 pont
  • Port.hu: 5 pont
  • Rotten Toamtoes: 6%
  • Metacritic: 18%
  • Index-ítélet: 3/10

Nem is lenne ezzel semmi gond, csakhogy az öregen bulizó De Nirón már a Last Vegasban is inkább kínunkban nevettünk, és nem örömünkben. Főleg, ha a büntető szóviccekkel telepakolt magyar szinkronnal nézzük a filmet.

Utólag már borzasztóan szégyellem magam, amiért nevettem egy recskázáson rajtakapott öregúron, aki azon heherészik, hogy ő lett Ondókezű Edward!

Vagy amikor úgy spricceli le a strandon testápolóval egy lány dekoltázsát, mintha csak egy pornófilm fináléjában lenne.

És akkor még meg sem említettem a legrosszabbat! Hogy hívják a részeg haver homlokára péniszekből rajzolt horogkeresztet? Hát így:

Dorongkereszt!

Épp az ilyen poénok miatt furcsa, hogy De Niro sokszor nem is lehetett igazán bevállalósan kretén. Amikor már épp kezdene leugrani a sínről az elszabadult dilivonat, a készítők hirtelen befékeznek, hogy legyen idő a jellemfejlődésre. A kanos nagypapi ugyanis valójában nem is magának akart kufirckörutat, hanem a világutazó, laza fotósból karót nyelt ügyvéddé nevelt unokájának, aki épp végleg el akarja cseszni  az életét egy házassággal.

Rettenetesen szomorú belegondolni, hogy ezt a sok marhaságot ugyanaz az Oscar-díjas sztár hozta össze, akinek a Keresztapa 2-t, a Casinót, a Nagymenőket, a Taxisofőrt és a Dühöngő bikát köszönhetjük.

Ne maradjon le semmiről!  • Tippek
  • Hírek