Noomi Rapace kimarad a Prometheus 2-ből

2016.02.01. 08:45 Módosítva: 2016.02.01. 12:22

A korábbi hírekkel ellentétben a Prometheus sztárja, Noomi Rapace nélkül készül az Alien: Covenant - írja az IGN, a Cinemablend, a Gizmodo, a Nerdist, a Daily Mail, a Yahoo, meg úgy nagyjából a fél internet.

8e829159ccd34813b296ca78205801ee
Fotó: 20th Ceontury Fox / Scott Free Productions

A korábban Prometheus 2 munkacímen futó film sztorija így most már tényleg egyre zavarosabb. Csak annyi biztos, hogy Michael Fassbender ugyanazt a David nevű, szőke androidot fogja alakítani most is, akinek az első részben a szundikálásából felébresztett, benga óriás, az alieneket és az embereket megteremtő Engineer letépte a fejét.

Ez a sok, egymásnak ellentmondó hír első sorban annak köszönhető, hogy a Fox stúdió és Ridley Scott ezt a filmet akarja Alien 5-ként lenyomni a fanok torkán, és nem Neill Blomkamp korábbi filmtervét. Amitől mellesleg sokkal jobban bezsongtak a franchise rajongói, mint a vegyes fogadtatású Pormetheustól és a meglebegtetett folytatásától.

Ami biztos, az egyedül az, hogy az Alien: Covenant 2017-ben kerül majd a mozikba. A Prometheus végén megsemmisült Prometheus űrhajó helyett a Covenant nevű bárkán utaznak majd a szereplők, évtizedekkel a Prometheus mozifilm eseményei után. Az új hajó legénységéről egyelőre nem sokat tudni, csak annyit, hogy talán a fiatal Ripley is köztük lesz. Ez a film ugyanis a pletykák szerint már a közvetlen előzménye lesz az 1979-es Aliennek.

Ridley Scott egy korábbi interjújában azt is elmondta, hogy visszatérnek a jó öreg tojásból kikelő arctámadók és a belőlük kifejlődő, kedves kis mellkasrobbantó alienek, de két új xenomorph alfajt is bele fog csempészni a második részben. Felőlem egyébként akárhogy csavarhatja az izzadságszagú Alien 5-öt, hiszen ő találta ki az első részt. A lényeg úgyis az, hogy a Mentőexpedícióhoz és a Szárnyas fejvadász 2.-höz hasonlóan ezt is sci-fit is Magyarországon forgassa le!