Megint csonkolni fog a Fűrész

2016.02.09. 12:48

Magam sem értem, de annak ellenére néztem meg hét részt a Fűrész-sorozatból, hogy az első, 2004-es sem tetszett. Ezzel egyébként a kisebbségbe tartoztam, Leigh Whannel és James Wan kisköltségvetésű horrorja akkora kasszasiker volt (na meg akkora csavar volt benne), hogy azóta évente kitolt magából a Lionsgate egy új, egyre érdektelenebb részt. A legutolsó, 2010-esnek az volt a nagy vonzereje, hogy 3D-ben forgott, de ennyit tudott felmutatni a legutolsó rész.

Most viszont a Lionsgate felbérelt két forgatókönyvírót, hogy írja meg a Fűrész: Örökség című folytatást? Előzményt? Rebootot? Ezt még nem tudni. Azt igen, hogy Whannel és Wan (aki azóta a Halálos iramban 7-et is rendezte) lesznek az executive producerek, írja a Bloody Disgusting.

A Fűrész-sorozat arról szólt, hogy egy Jigsaw nevű sorozatgyilkos különböző szadista, és általában nagyon ironikus csapdákkal tartott fogva embereket, akiknek valami gusztustalan és/vagy öncsonkító módon kellett kiszabadulniuk, de ha sikerült, akkor egy értékes leckét kaptak az életről. A sorozat felénél ugyan a sorozatgyilkos meghalt, de ez nem akadályozta meg az alkotókat, hogy folytassák: a Fűrész-mitológia olyan kusza, mint három Lost-évad egyszerre.

Ne maradjon le semmiről!