Mindenki nyugodjon meg: még három Transformers-film minimum készül

2016.02.15. 12:01

Jó hírünk van a Michael Bay-rajongók népes(?) táborának: a lassított felvételben lobogó amerikai zászló előtt felrobbanó MINDEN és a lens-flare porn atyjának ikonikus Transformers-sorozata három filmmel folytatódik, melyek közül az egyik az Űdongó nevű robotautó/autórobot köré gründolt spinoff lesz. 

Mindegy, hogy a kritikusok már nem tudnak mit írni a filmekről, hogy a közönség jó része úgy jön ki róluk, hogy "csak ezt a két órát kapnám vissza valahogy", a filmek világszerte 3,8 milliárd dollárt termeltek (igen, mi is tehetünk róla, meg a kedves olvasó is), szóval hülye lenne a Paramount leállni.

Mivel a Marvellel és a Star Wars-franchise-zal támadó Disney és a DC-univerzumot egyre tempósabban építgető Warner kezdi kilőni a jobb premierdátumokat, a Paramount megbeszélte Michael Bayjel, hogy mikorra tudja leszállítani a sorozat következő három, tökegyforma darabját, és be is jelentették, hogy a Transformers 5 2017 június 23-án, a Transformers 6 (Űrdongó sztorija) 2018 június 8-án, a Transformers 7 pedig 2019 június 28-án érkezik majd. 

Bay egyébként csak az ötödik filmet vállalta be rendezőként, a többi mellett csak executive producer lesz. A utolsó Bay-Transformersben ismét láthatjuk majd Mark Wahlberget is, de rajta kívül senki másról nem tudunk, se színészről, se íróról, se rendezőről.