Ethan Hawke óriásit alakít az új zenészportréjában

2016.02.16. 15:44

Jó évük van a zenés életrajzi filmeknek: a Vasember-filmekből ismert Hadigépet megformáló Don Cheadle az inaktív és elviselhetetlen Miles Davist alakítja majd Miles Aheadben, a Thor-filmekből ismert Tom Hiddleston az egyik legelső country-sztárt, Hank Williamset a Láttam a fénytben, Ethan Hawke pedig a drogokra rácsúszó Chet Baker lesz majd a hamarosan mozikba kerülő Born To Be Blue-ban.

A Robert Budreau által rendezett filmhez nemrég előzetes is készült, aminek kapcsán a Variety úgy fogalmazott, hogy Hawke a pályája egyik legnagyobb alakítását nyújtja a jazztrombitásról szóló moziban.

Born to Be Blue (2015) előzetes

A nyugati parti jazzikont alakító színész korábban a Billboardnak mesélt a szerepről és a zenészhez fűződő viszonyáról. Elárulta, hogy mivel Baker nem volt különösebben jó énekes, ezért színészként valamivel könnyebb dolga volt.

Ha mondjuk Whitney Houstont játszod, akkor aztán tudnod kell énekelni is. Chet Baker nem volt különösen jó énekes, a legtöbben azt gondolják, hogy nem is volt jó hangja

– mondta, majd hozzátette, hogy Baker inkább a lényével és érzékenységével tarolt, meg azzal hogy milyen remekül át tudta adni a zenéjével, hogy milyen magányos.  Hawke arról is beszélt, hogy utólag már bánja, hogy nem kezdett el fiatalabb korában trombitálni, valamint hogy nagyon reméli, hogy a jövőben más zenészeket is alakíthat majd.

A Born to be Blue-t március második felében mutatják be az Egyesült Államokban.