Jude Law szerint a calais-i Dzsungel nem gyerekeknek való

2016.02.23. 07:13

Jude Law a calais-i menekülttáborban tett látogatást a hétvégén, ahol arra szólította fel az Egyesült Királyságot, hogy fogadják be azokat a gyerekeket, akik jelenleg a Dzsungelben élnek, de vannak hozzátartozóik a szigetországban, írja a BBC.

Az angol színész a BBC riporterének, Joe Inwoodnak beszélt arról, hogy nagyon aggódik az itt élő kiskorúak miatt, illetve hogy a menekülttábor és környéke túlságosan veszélyes a számukra. Law azért érkezett a Dzsungelbe, hogy néhány hírességgel együtt felolvassa David Cameronnak címzett nyílt levelét.

A színész társaival már több mint 100 ezer aláírást gyűjtött össze az ügy érdekében. A petíciót olyanok is aláírták, mint:

  • Benedict Cumberbatch (Fekete mise, Kódjátszma, Sherlock),
  • Gillian Anderson (X-akták),
  • Colin Firth (Kingsman, A király beszéde),
  • Helena Bonham Carter (Harcosok klubja)
  • és Idris Elba (Prometheus, Thor).

A résztvevők Gandhi, Iggy Pop és Albert Camus gondolatait olvasták fel, valamint egy 15 éves táborlakó is felszólalt, akinek a szudáni Dárfúrból kellett elmenekülnie, derült ki a Telegraph beszámolójából.

Emberként a mi felelősségünk, hogy gondját viseljük ezeknek a gyerekeknek. A calais-i táborban élő gyerekeknek szüksége van ránk

– mondta Law.

A calais-i menekülttábor déli részének felszámolását szerdán kezdik meg a hatóságok. Januárban 1500 fő befogadására alkalmas lakókonténereket helyeztek el, de a férőhelyeknek csupán a fele telt meg. Úgy tudni, még legalább háromezer menekült élhet a Dzsungelben, októberben viszont több mint hatezren torlódtak itt fel. Francois Hollande célja, hogy a lehető legkevesebbre csökkentse a sátortábor lakóinak számát.