Nem akárki rendezi a Pacific Rim 2-t

2016.02.24. 09:31

A Pacific Rim folytatása elég régóta a filmes purgatóriumban poshad, ráadásul hiába kürtölte tele sajtót Guillermo Del Toro ilyen-olyan spinoffokkal és grandiózus tervekkel, a dolog csak nem haladt előre. Most a Hollywood Reporter írja, hogy készítők egy elsőfilmest találtak a rendezői pozícióra, de Steven S. DeKnight neve annak ellenére is jól cseng, hogy most rendez életében először nagyjátékfilmet.

Ugyan rendezőként még nem mutatkozott be, de Steven S. DeKnight producerként, íróként és alkalmanként rendzőként olyan sorozatokon dolgozott, mint a Spartacus, a Dollhouse, Smallvile, Buffy és a Daredevil. Del Toro marad producernek, de a forgatókönyvet már nem az a Travis Beachem írja, akivel Del Toro megalkotta a jaegerek és kaijuk világát az itthon Tűzgyűrűként futott filmben.

11
Fotó: outnow.ch

DeKnight azért is tűnik jó húzásnak, mert egyrészről sokat dolgozott Joss Whedon mellett, másrészről kifejezetten jó érzékkel nyúl a harcjelenetekhez. A Daredevil folyosói jelenetét azóta a műfaj legjobbjai között emlegetik, a Spartacus pedig szinte alig állt másból, mint egymást félholtra verő gladiátorokból. Ez a képesség lehet jól jön majd egy olyan filmhez, amiben több emelet magas robotok harcolnak több emelet magas szörnyekkel.