Rooney Mara nagyon bánja, hogy szerepelt a Pánban

2016.02.25. 17:13

A Tetovált lány amerikai sztárja, Ronney Mara már nagyon megbánta, hogy elvállalta a 2015-ös Pán mozifilmben Tigrisliliom szerepét - írja a Movieweb.

NEsOdWm4Faubvx 1 b
Fotó: Berlanti Productions / Warner Bros.

Ráadásul ez a film különösen érzékeny téma most, hogy Oscar-gálát Will Smith-ék bojkottálják, amiért nincs fekete színész a jelöltek között, mivel Tigrisliliom az eredeti történetben nem egy fehér lány, hanem egy indián őslakos a Sehol-szigeten.

A színésznő elmondása szerint neki semmi beleszólása nem volt abba, hogy Tigrisliliom milyen nemzetiségű, és kinek is kellene alakítania őt, egyszerűen csak elvállalta a szerepet. Szerinte a rendező, Joe Wright sem rasszista fehér felsőbbrendűségből fehérítette ki az őslakos lányt, inkább egy olyan művészi koncepció szerint dolgozott, ahol lényegében mindegy, hogy egy emsebeli hely őslakosának milyen a bőrszíne.

Valószínűleg egyébként tényleg nem Tigrisliliom kinézetén múlt, hogy a 150 milliós költségvetésből leforgatott, kasszarobbantó blockbusternek szánt film végül bűnrossz lett, és mindössze 128 milliós összbevételt tudott összekaparni.

De nem a Pán volt az egyetlen olyan grandiózus mozifilm 2015-ben, ami körül balhé tört ki a főszereplők bőrszíne miatt: Ridley Scott Exodusában az ausztrál Joel Edgerton, az Egyiptom isteneiben a skót Gerard Butler és a dán Nikolaj Coster-Waldau alakítottak egyiptomi szereplőket.