Egyszerre két film is készülhet Némó kapitányról

2016.02.26. 08:54

A hírek szerint már a rendező is megvan a Disney következő nagy projektjéhez, ami a Deadline szerint Verne Gyula Húszezer mérföld a tenger alatt c. regényének adaptációja lesz. Némó kapitány eredettörténetét James Mangold (Börtönvonat Yumába, Farkas) rendezné, de előtte még leforgatják a Farkas-filmek következő, a hírek szerint a Deadpool sikerét meglovagolva szintén felnőtt besorolást kapó részét.

20000méfröld-a-tenger-alatt-1024x512

A Disney régóta szerette volna filmre vinni Verne regényét, Mangold előtt még David Fincher foglalkozott a projekttel, de végül inkább lepasszolta a filmet a Holtodiglan kedvéért.

Persze nem véletlen, hogy a Disneynek a szívügye Némó kapitány, 1954-ben az egyik első élőszereplő filmje volt a Disneynek, abban az évben csak egy filmet néztek meg többen és nyertek vele három Oscart, de Disneylandben is kifejezetten népszerűek voltak a Némó kapitányhoz köthető játékok.

A probléma annyi, hogy nem csak a Disney, hanem a Fox is ugyanennek a könyvnek a feldolgozásán ügyködik. Bryan Singer rendezné a Fox saját Húszezer mérföld a tenger alattját miután mozikba került az X-Men: Apokalipszis. Állítólag már most ősszel elkezdik a munkálatokat, de mivel a Disney kifejezetten eredettörténetet csinálna lehet, hogy a Fox egészen más szemszögből dolgozza át az ismert történetet.