Antal Nimródot betámadták a Viszkis rablós film miatt

2016.02.27. 10:20 Módosítva: 2016.02.27. 11:12

Már most sokan támadják Antal Nimródot az Ambrus Attila életéről szóló alkotás miatt, pedig ő nem akar hőst csinálni az egykori bankrablóból - írja a Bors.

05
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A Predator 3 rendezőjét már a Kontroll óta foglalkoztatta a '90-es évek vezető bulvárhíreibe bekerülő bankrabló története, de most nem örül a támadásoknak:

A fanyalgók szerint hőst akarunk csinálni egy rablóból, pedig nem erről van szó. Mi csak azt mutatjuk be, hogyan csinált belőle hőst a korszak médiája. Ez pedig nem ugyanaz.

Kap-e a Viszkis pénzt a Viszkis-filmért?

A Bors dr. Kamarás Péter ügyvédet is megszólaltatott a témában: alapesetben Ambrus Attila milliókat is kaphatna egy róla készülő filmért, de mivel rablásaiért elítélték, bűncselekményből nem lehet üzletet csinálni a jogszabály szerint. Persze ha a történet kitalált, és a film nem a saját életéről, hanem általánosságokról szól, szaktanácsadói munkakörben lehetne a stáb tagja, amiért fizetés is jár.

A Viszkis történetét feldolgozó krimit a Vajna-féle Filmalap 10 millió forinttal támogatja, de ez persze még csak az előkészítési szakasz. Az akciódús, fikciós elemekkel és vígjátékokat idéző poénokkal kibővített életrajzi film a trevek szerint 2017-re készülne el.

Azt már korábban már mi is megírtuk , hogy Andy Vajna nagyon bízik Antal Nimród rendezői képességeiben, mert a Kontrollal szépen összeházasította a közönségfilmet a művészfilmmel. Ráadásul Hollywoodban is szép sikereket ért el A szállítmánnyal, a Predátor 3-mal és a Metallica koncertfilmjével, amit még Grammy-re is jelöltek.

Antal Nimród egyébként már  2013-ban is azt mondta  az Indexnek, hogy szívesen filmre vinné a Viszkis történetét, mivel  egy környékről származnak . A rendező szerint ez a sztori a Kontrollhoz hasonlóan ismét jó lehetőséget ad arra, hogy keveredjenek benne a különböző műfajok: kapunk majd drámát, akciódús bankrablásokat, de olyan autós üldözést is, ahol a hülye rendőrök vígjátékba illő módon kergetik a Viszkist.