A Saul fia hangmérnökét is díjazták

2016.02.28. 08:06

Az MPSE (Motion Pictures Sound Editor) Golden Reel díját nyerte a Saul fia hangmérnöke, Zányi Tamás. Az idegen nyelvű filmnek kategóriában négy hangmérnököt jelöltek a díjra, a Saul fia nyert. 

Már Cannes-ban nagy jövőt jósultunk a Saul fia hangi világának: "A film korlátozott vizuális tere miatt ugyanis Zányi Tamás hangmérnök csapata bevallottan annyi munkaórát tett a Saul hangjába, amennyit eddig soha egyetlen magyar film sem kaphatott meg. Az eredmény pedig egy lenyűgöző, hollywoodi minőségű, de közép-európai érzékenységű filmhang, ami, ha kerül még olyan fesztiválra a film, ahol a hangot is díjazzák, biztosan díjat fog kapni." Szerencsére a fesztiválon is így gondolták, és a technikai nagydíjat,  a Vulcano-díjat is a Saul fia és Zányi Tamás hangmérnök kapta

"Az biztos, hogy ennyit nem dolgoztam filmen, mint a Saul fián. Nyáron kezdtünk a zörejek válogatásával, később atmoszférákat próbáljunk találni a film vágásához, majd októberben kezdődött a hivatalos hangutómunka egészen februárig. Ez tényleg soknak számít, sok munkát tettünk bele. " - lelkendezett akkor Zányi. 

A MPSE díjnak egyébként nagyon kategóriája van, külön kezelik a tévés, a filmes és a zenés alkotásokat. A díjakat február 27-én, magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradóra adták át Los Angelesben. A jelöltek között olyan filmnek hangmérnökei szerepeltek, mint a Mad Max, vagy A visszatérő. 

Az Amerikai Rendezők Céhe idén először hirdette meg a legjobb elsőfilmesek kategóriáját, amiben ott volt a jelöltek között Nemes Jeles László, ezt a díjat sajnos nem sikerült elhozni, de Erdély Mátyás felterjesztették az Amerikai Operatőrök Céh Spotlight-díjára, amit meg is kapott

Ne maradjon le semmiről!