Újranézhetjük a kedvenc magyar filmjeinket

2016.02.29. 17:14

Hat kategóriában 270 film versenyez a március 1-6. között, keddtől vasárnapig tartó Magyar Filmhéten a Cinema City MOM Parkban - közölte Novák Emil, a Magyar Filmakadémia elnöke. Újra láthatja a közönség a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmet, az Argo 2-t, a Coming Outot, Zomborácz Virág Utóéletét, Horváth Lili Szerdai gyerekét, de levetítik Mosonyi Szabolcs Vad Kunság című ismeretterjesztő filmjét és Fonyó Gergelytől A Kőmajmok házát is.

Liza-a-r-kat-nd-ęr-717x1024
Fotó: Springer & Jacoby

A Filmhéten plakátkiállítás is lesz: az előző évben a hazai mozikban forgalmazott filmek magyar tervezők által készített posztereit mutatják majd be.

Lesz egy szakmai nap is, ahol a Médiatanács, a Filmalap, a Filmiroda, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet is tart előadást. Az első napon a fiatal filmesek is bemutatják majd alkotásaikat, a hétvégén pedig családi mozikkal várják a közönséget.

A Filmhét díjátadóját március 6-án este tartják. A kategóriák: legjobb játékfilm, tévéfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, ismeretterjesztő film, animáció, rendező, forgatókönyvíró, női- és férfi főszereplő, női- és férfi mellékszereplő, operatőr, vágó, zeneszerző, látványtervező, sminkes és hangmérnök.