Az összes Oscar-nyertes együtt áll sorba

2016.02.29. 10:02

Zányi Tamást, a Saul fia többszörösen díjazott hangmérnökét az Oscar-díjkiosztó utáni fogadáson, a Governors Ball partin értük utol telefonon, amin Nemes Jeles Lászlóval, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerekkel, valamint többek között a Mad Max stábjával és a szintén friss oscaros Leonardo DiCaprióval együtt vett részt.

„Amikor megérkeztünk a bulira, néztük, hogy ott áll egy úr, aki Inarritura hasonlít; aztán

kiderült, hogy ő Leonardo DiCaprio édesapja. Nagyon kedves volt, és megtudtuk, hogy a DiCaprio szülők is nagy rajongói a filmnek.

Ahogy mentünk be, megálltunk Steven Spielberg asztalánál is, ő már nem először beszélt Lászlóval.”

„Ami nagyon érdekes, hogy

ilyenkor az összes Oscar-nyertessel együtt ott állunk sorba gravíroztatni a díjat,

mert a győztes neve korábban tényleg csak a borítékokban van benn. A szobrokra a díjkiosztó után vésik rá."

Ebben a sorban pont a Mad Max-stáb mögött álltak, és amikor Zányi gratulált a Mad Max hangjáért friss Oscar-díjjal jutalmazott Mark Mangininek, Mangini nagyon megörült:

Á, te vagy az, Tamás? Veled már tegnap a Golden Reelen is szerettem volna beszélni: lenyűgöző a Saul fia hangja! Minden részletében nagyon érzékenyen ki van találva!

Zányi nagyon örül a Saul győzelmének, de a magyar film mellett Leonardo DiCapriónak és Cate Blanchettnek is volt ideje drukkolni. „Leonardo most végre örülhet is, de Cate-et azért sajnálom” – mondja, és előző cikkünkből azt is megtudhatja, hogy Blanchett személyesen is rajongója a Saul fiának, sőt, a film hangjához is külön gratulált korábban Zányinak.

Havas Ági (a Filmalap vezérigazgatója) zokogott, amikor bejelentették a díjat, Lászlón (Nemes Jeles) pedig azt látom, hogy nagyon meghatódott, nagyon megérintette, de azért bírja a felhajtást.

A Governors Ball után egyesülnek a stáb másik részével, akik nem jutottak be a partira, és együtt folytatják majd az ünneplést. Zányi és még többen a stábból pedig már kedd este  hazarepülnek. A producerekkel, Sipos Gáborral és Stalter Judittal ebben a cikkben beszéltünk

Ne maradjon le semmiről!