A parlamentben is téma volt a Saul fia

2016.03.01. 13:06

A KDNP is büszke a Saul fia sikereire, derül ki az MTI keddi országgyűlési tudósításából. Hoffmann Rózsa például arra hívta fel a figyelmet, hogy Nemes Jelesék Oscar-győzelmének köszönhetően világszerte közel egymilliárd ember hallhatta ismét Magyarország nevét. A gratulációja mellett azt is kifejtette, jó érzéssel töltötte el őket, hogy a rendező Magyarországnak is köszönetet mondott a támogatásért.

Rétvári Bence a Népszabadság és a Magyar Idők egy-egy számát felmutatva beszélt arról, hogy milyen ritka alkalom, amikor a két lap ugyanazzal a címmel, ugyanolyan kontextusban számol be egy nemzeti sikerről. Aztán azt is hozzátette, hogy a Saul fia Oscar-díja egyúttal azt is jól jelzi, hogy a Filmalap által létrehozott támogatási rendszer jó úton halad.

Korábban Orbán Viktor a Facebook-oldalán számolt be a film sikeréről:

A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük

– írta.

A miniszterelnökhöz hasonlóan a Facebookon örült még többek között Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Vajna Tímea, Bud Spencer, sőt, Gábor Zsazsa is – bár betegsége miatt valószínűleg a férje, a német Frederic von Anhalt herceg posztolt a nevében.

Congratulation to the Son of Saul / Saul fia for winning the best foreign movie Oscar 34 év utan ismét magyar siker az Oscaron !!#magyarhollywood #congrat #oscar #bestmovie #gratula #sonofsaul

Közzétette: Zsa Zsa Gabor – 2016. február 28.

A Saul fia április elsejétől elérhető lesz a Vodafone Red Mozi szolgáltatásában, így az előfizetők akár tableten és okostelefonon is megnézhetik majd, valamint az RTL Klub is a műsorára tűzi majd, reklámok nélkül fogják leadni a Schindler listájához hasonlóan. A film nyitójelenete egyébként a  New York Timesra is felkerült a rendező kommentárjával.

Ne maradjon le semmiről!