Meghalt Eddie Murphy főnöke a Beverly Hills-i zsaruból

2016.03.01. 11:10

84 éves korában elhunyt Gilbert R. Hill, aki a főszereplő főnökét, Douglas Todd felügyelőt alakította az 1984-es Beverly Hills-i zsaruban, valamint annak 1987-es és 1994-es folytatásaiban, írja a Hollywood Reporter.

Gil Hill légzőszervi problémákkal küzdött. Egy detroiti kórházban halt meg, családja szerint békében és fájdalom nélkül távozott. Az Eddie Murphy (Axel) főnökét megformáló színész valójában is rendőr volt, parancsnokként vonult nyugdíjba, majd a detroiti városi tanács elnökévé is megválasztották 1989-ben. Később a polgármesteri címért is versenybe szállt, azt azonban nem sikerült elnyernie.

hqdefault

Gil Hillt a Beverly Hills-i zsaru rendezője, Martin Brest szúrta ki Detroitban, amikor helyszíneket keresett az első filmhez: a helyi rendőr vezette körbe a városban, aki akkor már 25 éve volt a pályán. Brestet megfogta Hill karaktere, ezért egy hirtelen felindulásból felolvastatott vele néhány mondatot. Ezzel vette kezdetét a detroiti rendőr színészi pályája, ami csupán a három Murphy-filmben teljesedett ki.

Beverly Hills-i zsaru - részlet

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport