Katari médiacsoport vette meg a Miramaxot

2016.03.04. 10:26

Egy katari médiacsoport megvásárolta a Miramax filmstúdiót, amelyben a nyolcvanas-kilencvenes években olyan filmek készültek, mint a Síró játék vagy a Ponyvaregény, írja az MTI.

A Variety.com értesülése szerint a beIN Media Group teljes egészében felvásárolta a stúdiót. A cég a Quatar Investment Authorityt és a Colony Capitalt magában foglaló befektetői konzorciumtól vette meg a stúdiót. A konzorcium 2010-ben 660 millió dollárért vásárolta meg a Miramaxot a Disneytől. A Miramaxnál mintegy 700 film jogai vannak. A stúdió az utóbbi időben ismét új produkciókon kezdett dolgozni.

ponyvaregeny
Fotó: rottentomatoes.com

2016-ban a Miramax egy sor mozifilmet finanszíroz, továbbá társforgalmazóként is fellép: ezek között szerepel a Tapló télapó és a Bridget Jones naplója című filmek folytatása, vagy a Michelle és Barack Obama találkozásáról szóló Southside With You című játékfilm forgalmazása. A Miramax gyártja a From Dusk Till Dawn: The Series című tévésorozatot is. Steve Schoch, a Miramax főnöke szerint a beIN szárnyai alatt növelni akarják készülő mozis és televíziós produkcióik számát,

A dohai központú beIN médiacsoport 2014-ben jött létre, korábban az al-Dzsazíra médiacsoport sportműsorait készítette. Elnöke, Nasszer al-Kelaifi elmondta, hogy a Miramax megvásárlásával a szórakoztatóiparban akar nagyobb szerephez jutni és az új műsorok, filmek gyártásában is előre akar lépni. A Miramaxot 1979-ben alapította Harvey és Bob Weinstein, a stúdiónak több Oscar-díjat nyert filmje van (Az angol beteg, Nem vénnek való vidék).