Már biztos az Assassin's Creed 2 mozifilm

2016.03.07. 09:06 Módosítva: 2016.03.07. 09:08

Még be sem mutatták Michael Fassbender kosztümös-orgyilkosos blockbusterét, az Assassin's Creedet, máris a folytatást tervezgteti a New Regency - írja a Movieweb. A második részben természetesen Michael Fassbender is visszatérne mint Callum Lynch, a múltbéli bérgyilkos felmenője emlékei közt ugráló, XXI. századi kalandor.

Bár eddig szinte minden videojáték-adaptáció miatt fanyalogtak a rajongók, a feltörekvő New Regency stúdió biztos benne, hogy kasszát fognak robbantani decemberben. A bizakodásuk érthető, mivel eddig minden arannyá vált a kezükben. Szó szerint: ők invesztáltak pénzt olyan díjesővel elhalmozott produkciókba, mint a 12 év rabszolgaság, a Bridman, a Holtodiglan és A visszatérő, korábban pedig a Mr. és Mrs. Smith és a Hipervándor is náluk készült (de még az egyik legjobb Steven Seagal-film, az Úszó erőd is).

Az Assassin's Creed viszont tényleg lehet akár egy jó mozifilm és egy új franchise alapköve, mivel már a videojátékok történelmi korokon átívelő, titkos testvériséges, Templomosok ellen harcolós alapfelállása is izgalmas volt. A rendező,  Justin Kurzel pedig  már a Macbeth-tel is megmutatta , hogy nagyon szépen tudja ötvözni Shakespeare-t a művészfilmes kamerabeállításokkal és a Trónok harcát idéző, látványos belezésekkel.

A 2016. december 21-étől mozikba kerülő filmváltozat nem a videojátékok remake-je lett, vagyis nem Desmond Miles emlékein keresztül láthatjuk a titkos testvériség zsoldjában álló ősei akciózásait. Helyette egy új szereplőt ismerhetünk meg Callum (Michael Fassbender) személyében, aki régen megboldogult rokona, egy Aguilar nevű orgyilkos (szintén  Michael Fassbender ) bőrébe bújva ármánykodik a gonosz templomosok ellen a XV. századi Spanyolországban.  további szereplők: Marion Cotillard, Brendan Gleeson, Jeremy Irons és Ariane Labed.