J.J. Abrams elismert egy óriási Star Wars 7-bakit

2016.03.09. 15:14 Módosítva: 2016.03.09. 16:11

J.J. Abrams beismert egy óriási bakit a Star Wars 7 sztorijával kapcsolatban - írja a Gizmodóval összeolvadt Io9. Az több rajongónak is feltűnt, hogy az után a bizonyos jelenet Leia még csak meg sem érintette szegény Csubakka vállát, hanem egyenesen Reyhez ment ölelésért, pedig régen Leia és Csubi nagyon jóban voltak:

star-wars-victory-hug-700x294
Fotó: Lucasfilm Ltd. / 20th Century Fox

Az ébredő Erőben sokan kritizálták, hogy Leia Csubi helyett inkább az új főhősnőt, Reyt ölelgette, holott előtte sosem találkoztak. Azt, hogy ez csúnya dramaturgiai hiba volt, most maga a rendező, J. J. Abrams ismerte el - a magyarázat ismeretetéséhez a történet fontos fordulatát is leleplezzük, úgyhogy csak akkor olvasson tovább, ha már látta a filmet!  

Abrams magyarázatának lényege nagyjából ez:

  • Miután a Millennium Falcon a Starkiller bázis felrobbanása után sikeresen landol a D'Qaron, az Ellenállás bázisán, mindenki azzal van elfoglalva, hogy Finn majdnem meghalt a Kylo Rennel vívott fénykardpárbajban.
  • Csubi szó nélkül elmegy Leia mellett.
  • Leia viszont az Erőn keresztül érezte Han halálát, így azt már jóval hamarabb megtudta, nem Csubakkától kellett hallania, mit művelt a fia a férjével az Első Rend bázisán.
  • Abrams szerint viszont azért lett volna fontos, hogy Rey és Leia összeölelkezzenek, hogy a nézőnek leessen: mindkettejükben nagyon erősen jelen van az Erő, és már régóta tudtak a másikról, csak sosem találkoztak személyesen. A konteók szerint ez persze azért van így, mert Rey vagy Leia, vagy Luke lánya...  

Ne maradjon le semmiről!