100 millió dollárt költ a Netflix Will Smithre

2016.03.10. 12:01

A Netflix állja a gyártási költségeit Will Smith új filmjének, írja a Variety. A Bright az ígéretek szerint természetfölötti zsarus thriller lesz, amit az a David Ayer rendez, akivel Smith az idén megjelenő Öngyilkos osztagon is dolgozott. A Variety szerint a Bright leginkább Ayer négy évvel ezelőtti dokumentarista krimijére, Az utolsó műszakra hasonlít majd annyi különbséggel, hogy ebben a világban az orkok és tündérek az emberek között élnek. Smith mellett biztosan szerepel még Joel Edgerton (A nagy Gatsby, Zero Dark Thirty, Fekete mise) is.

A Sony mellett a Warner is érdeklődött a produkció iránt, de végül a 100 milliós ajánlatával a Netflix szerezte meg a jogokat. Ez konkrétan rekord a Netflix történetében, mert eddig Adam Sandler The Ridiculous Six c. filmjéért perkált legtöbbet a streamingszolgáltató.

Ilyen költségek mellett nem lenne meglepő, hogy ha a Beasts of No Nationhöz hasonlóan a Brightot is bemutatnák a mozikban és nem csak Netflixen lenne elérhető. A forgatás kezdéséről egyelőre semmit sem tudni, de elég valószínű, hogy megvárják először a már bejelentett Öngyilkos osztag második részét, amit 2017-ben kezdenek gyártani.