Ilyen, amikor Thor beugrik a Szellemirtókba

2016.03.10. 08:42

Megjelent az új Szellemirtók nemzetközi előzetese, ami két szempontból érdekes: 

  • Rengeteget szerepel benne Chris Hemsworth.
  • Sokkal többet mutatják Leslie Jones karakterét.

Előbbit ugye leginkább a Marvel-filmek Thorjaként lehet ismerni, és rövid hajjal is pont annyira tökéletes alfahímnek néz ki, mint szuperhősként, hiába adtak rá szemüveget. Jones megjelenítése már érdekesebb, mivel az első előzetes után sokan a szívükre vették, hogy a karakter egy tipikus afroamerikai sztereotípia. Jones a szerepe szerint egy fekete nőt játszik, aki a többiekkel szemben nem tudós, hanem az utcán szerezte a tudását. Az előzetes egyik poénjában még egy hasonló beszólás is elhangzik, ami valószínűleg nem véletlen, mert a Twittert ellepő trollok miatt nemrég már Paul Feige rendezőnek kellett a színésznő segítségére kelnie.

Szellemirtók (2016) nemzetközi előzetes

Bár a nemzetközi sajtó egy része egész lelkesnek tűnik a csak női főszereplőkből álló filmmel kapcsolatban, a rajongók nem igazán kedvelik a koncepciót. Az előző trailerhez hasonlóan itt is megdöbbentően magas arányban nyomtak a Youtube-felhasználók nem tetsziket, ami egyáltalán nem jó ómen a júliusban érkező filmnek.

Az eddigi két videó alapján pedig tényleg úgy tűnik, hogy ha az ezekben ellőtt poénok a legerősebbek, akkor hiába hozzák vissza kisebb-nagyobb szerepekre az eredeti gárdából Dan Aykroydot, Ernie Hudsont és Bill Murrayt, illetve nyertek még meg olyan színészeket, mint Sigourney Weaver, Andy Garcia vagy a recepcióst játszó szuper szexi Chris Hemsworth, ennek akár csúnya bukás is lehet a vége.