Végre egy magyar film is készül a menekültválságról

2016.03.10. 16:00

Májusban kezdi el forgatni a Cannes-ban díjat nyert Fehér isten rendezője, Mundruczó Kornél a következő nagyjátékfilmjét. A Felesleges ember munkacímű filmet a Magyar Nemzeti Filmalap 697 millió forinttal támogatja, de német koprodukcióban készül regionális filmalapok, tévécsatornák és az Eurimages segítségével.

A Felesleges ember azt próbálja feldolgozni, hogyan viszonyul az ember a csodához egy hitehagyott világban. A történet egy különleges képességekkel rendelkező kisfiú barátságát mutatja be egy orvossal, miközben éppen tart a menekültválság.

Ahogyan Mundruczó korábbi filmjeiben is, a vezető producer Petrányi Viktória, a operatőr Rév Marcell, a látványtervező Ágh Márton és a forgatókönyvet Wéber Kata írta.

Mundruczó legutóbbi filmje, a több mint 200 kutya részvételével készült Fehér Isten jelentős siker volt hazai és külföldi mozikban egyaránt, Cannes után is számtalan díjat nyert a fesztiválokon. Több mint 50 ország filmforgalmazója vásárolta meg és kiemelkedő nézettséget ért el többek között Franciaországban, Angliában és Németországban, Észak-Amerikában több hónapig volt a mozik műsorán. A Guardian év végi listáján 25. lett a film. 

Ne maradjon le semmiről!