Meghalt Ken Howard

2016.03.24. 09:36

71 éves korában elhunyt Ken Howard amerikai színész, írja az Associated Press. Howard egyaránt játszott mozi- és tévéfilmekben, illetve színházi darabokban is, továbbá ő volt a tévés színészek céhének elnöke 2009-től, két évvel később ismét megválasztották, majd amikor a szervezet összeolvadt az amerikai tévés és rádiós személyiségek szövetségével, annak élére is ő került.

Howard Los Angelesben halt meg, halálának oka egyelőre ismeretlen. 25 éve voltak házasok harmadik feleségével, Linda Fetters egykori kaszkadőrnővel. Első házasságát Louise Sorel amerikai színésznővel kötötte.

A színészt a legtöbben a The White Shadow nevű, 1978 és 1981 között futó sorozatból ismerték, amelyben a középiskolai kosárcsapat edzőjét alakította, aki korábban a Chicago Bulls játékosa volt, emellett ő játszotta Thomas Jeffersont az 1776 című filmben is. Legutoljára a Joyban bukkant fel.

Howard óriási hatással volt George Clooney pályájára is: 1983-ban találkoztak, amikor a 22 éves Clooney épp egy meghallgatáskörúton járt. Howard sok jót kívánt neki, és elmondta, hogy reméli, egyszer még dolgozhatnak együtt, majd ahogy megtudta, hogy a fiatal színész biciklivel jár egyik stúdióból a másikba, megfogta Clooney kerékpárját, bevágta az autója csomagtartójába, és elvitte őt a következő meghallgatásra. Évekkel később aztán együtt szerepeltek a Michael Clayton című filmben.

Ken Howard interview