J.J. Abrams komolyan gondolja a rasszista Hollywood-bélyeg elleni harcot

2016.03.30. 11:27

Az idei Oscar-jelöltek kihirdetésekor borult az a bili, ami már régóta eléggé tele volt: a nem fehér színészek és filmesek mellőzése miatt sokan felemelték a szavukat, de a szájkaratén túl nem sokan jutottak. Egyikük az a J.J. Abrams, aki legutóbb éppen a Csillagok háborúja: Az ébredő erő című filmet rendezte.

Screen Shot 2016-03-30 at 10.56.56.png

Új sci-fi-jéhez, a Bad Robot nevű stúdiójánál készülő God Particle című filmhez leigazolta a Selma főszereplőjeként ismertté váló David Oyelowót és Gugu Mbatha-Raw-t, a Will Smith-féle Concussion és a Beyond the Lights főszereplőjét. A film egy csapat űrhajósról szól majd, akik valami elképesztő felfedezést tesznek. Ahogy az szokott lenni az Abrams-filmek esetében, a projektről semmi többet nem lehet tudni, a rendezője Julius Onah lesz, akivel már 2012-ben leszerződtek a projektre.

Bármilyen hülyén is hangzik, de meglehetősen szokatlan, hogy egy sci-fi-ben fekete főszereplők legyenek, mutatóban persze akadnak az ilyen filmekben is, Idris Elba például kapitányi rangig vitte a Prometheusban, de csak a szabályt erősítő kivételek. A God Particle-lel párhuzamosan egyébként egy másik sci-fi is forog, amiben a főhősnő fekete lesz: az Intelligent Life-ban Lupita Nyong’o szerepel majd, a rendezője pedig a Selmát is rendező Ava DuVernay lesz.

Ne maradjon le semmiről!