Lehet, hogy ennyi volt Lex Luthor

batman-vs-superman-ew
2016.04.01. 11:02

Heteken belül elkezdik az Igazság ligájának forgatását, de egyre valószínűtlenebb, hogy Warner-DC saját Bosszúállókjában felbukkan Lex Luthor, legalábbis ez derül ki Jesse Eisenberg Business Insidernek adott interjújából. Eisenberg még nem tudja, hogy a készítők milyen sorsot szánnak a karakterének, de szívesen dolgozna még egyszer a stábbal és játszaná el Lex Luthort. Innentől viszont spoilerek következnek a Batmans vs. Supermanből.

A filmben Luthort börtönbe zárják, de egy azóta feltöltött kimaradt jelenet alapján még bőven nincs vége az ő történetének.

Communion

A /Film szerint Luthor épp Darkseidot hívja a legyengült (az egyik hős halott, ugyebár) Föld elfoglalásához mielőtt a katonák letartóztatnák. Darkseid Superman egyik legismertebb nemezise és minden bizonnyal felbukkan az Igazság ligájában is. Ezért is furcsa, hogy pár héttel a forgatás előtt a Luthor játszó Jesse Eisenberg nem tudja a karaktere jövőjét.

Az Igazság ligáját kétrészesre csinálják, így az is elképzelhető, hogy Darkseid csak a második felvonásban tűnik fel, szóval Luthorra sincs szükség feltétlenül. Pláne úgy, hogy az új hősök (Kiborg, Flash, Aquaman) ebben az univerzumban még alig szerepeltek.

Screen-Shot-2015-07-13-at-1.25.42-PM-700x300.png

Mindeközben Zach Snyder elismerte azt a rajongók által már ismert tényt, hogy Batman hű társa, Robin már halott ebben a világban. Minderre csak egy rövid jelenet utal a filmben, amikor is Batman bázisán láthatjuk Robin golyó szaggatta felszerelését rajta a Jokerre jellemző graffitivel. Snyder az IGN-nek mondta el, hogy az ő verziójában Robin már 10 éve halott a fiatal Jokernek köszönhetően, akit Jared Leto játszik majd az Öngyilkos osztagban.

Ez azért is érdekes, mert a Nolan-féle trilógia végén Joseph-Gordon Levittről sokáig azt lehetett hinni, hogy ő lesz majd Robin. Ez valószínűleg nem következik be, ahogy az is furcsa lenne, hogy egy ennyire esszenciális karakter halálát mindössze egy három másodperces snittel intézik el. Ráadásul lesz Batman-szólófilm a karaktert remekül alakító Ben Affleckkel, vagyis egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy később még jobban kibontják ezt a történetet. Kizárt dolog, hogy a Warner túl sokáig várna arra, hogy Jokert és Batmant ismét közös filmben szerepeltesse.