13 év szünet után ismét forgat a Saul fia rendezőjének apja

2016.04.04. 14:47

13 év szünet után újra mozifilmet forgat a Saul fia rendezőjének apja, Jeles András - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap. A Filmszakmai Döntőbizottság 250 millió forintos gyártási támogatást szavazott meg a Rossz árnyék című filmjének, aminek nemcsak rendezője, de a forgatókönyvírója is ő. A forgatás május végén kezdődik Budapesten.

Az operatőr Medvigy Gábor, a látványtervező Árvai György, a jelmeztervező Szűcs Edit,  a producerek Muhi András és Ferenczy Gábor . A szereplők válogatása még folyamatban van.

A rossz árnyék főhősei egy különleges képességekkel megáldott huszonéves fiatalember és restaurátor apja. A központi motívum ifj. Hans Holbein reneszánsz festő emblematikus alkotása, a Követek, melyről barátja megrendelésére másolatot készít a restaurátor. A mestermű rejtett üzeneteinek felfejtésével párhuzamosan bontakozik ki a cselekmény, mely során kiderül, hogy a restaurátor számára a másolat megalkotása nem csupán egy szakmai próbatétel, hanem egy titkokkal teljes kutatás, amely egész életét váratlan megvilágításba helyezi, és ijesztő kérdésként állítja elénk.

A Kossuth-, és  Balázs Béla-díjas alkotó korábbi filmjei: A kis Valentino (1979), Álombrigád (1983), Angyali üdvözlet (1984), Senkiföldje (1993), József és testvérei (2003).