Csuja Imre és Szabó Győző együtt mentenek életet

2016.04.07. 11:29

Folytatódik az OMSZA újraélesztős kampánya, amiben tavaly vetették be Csuja Imrét. 2011-ben lett nagyon népszerű az a videó, amiben a Guy Ritchie-filmek keményfiúja, Vinnie Jones magyarázza el az újraélesztés legfontosabb szabályait a Bee Gees Stayin' Alive-jának ritmusára.

A videót készítő British Heart Foundation tavaly engedélyt adott az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak arra, hogy elkészíthessék a magyar változatot, amiben a Valami Amerika 2 gengszterfőnöke, Csuja Imre játszott, ezt akkor az Indexen lehetett először látni. Elkészült a folytatás is, amit szintén mi mutatunk be először. 

A kampány sikeres volt, ezért idén folytatják az 1 százalékért folytatott küzdelmet egy újabb videóval. Ebben továbbra is a Valami Amerika sztárjai szerepelnek, Csuja Imre a gengszterfőnök, Pindroch Csaba az áldozat, és az előző epizód végén feltűnt Szabó Győzőnek is jut már szöveg. Ezúttal azonban a 1%-ért megy a kampány, így a végén Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője is szerepet kapott. 

Magyarországon évente 25 000 embert ér hirtelen szívhalál. Az esetek 90 százalékában a felkészületlenség és a félelem miatt senki sem próbál meg rajtuk segíteni, ezen próbál segíteni a kampány, ami továbbra is hangsúlyozza a Bee Gees Stayin' Alive-jának ritmusát. 

Ne maradjon le semmiről!