Will Ferrell már megint az Északi-sarkra megy

2016.04.07. 16:49

Az Elf után ismét az Északi-sarkon találja magát Will Ferrell, legalábbis ez lesz a központi témája az egyelőre még cím nélküli új filmjének. Lehet, hogy egy új hollywoodi jelenségnek vagyunk épp tanúi, mert a Spotlight sikere után ez a film is egy újságcikk adaptációja. A New York Timesban jelent meg annak idején pár minnesotai haver története, akik hómobillal indultak neki az Északi-sark meghódításának.

A történet 1968-ban játszódik, főszerepben természetesen Will Ferrell karaktere lesz, aki egy biztosítási ügynököt alakít. Hozzá csatlakoznak a barátai, egy geológus, egy orvos, egy autókereskedő és egy rejtélyes francia-kanadai férfi. Még szponzort is találtak az akcióhoz, de például a National Geographic Society egyáltalán nem akarta támogatni az egészet, és a sikeres expedíció ellenére is csak nagyon kevesen hallottak az őrült minnesotaiak történetéről.

Nem ez az első alkalom, hogy Guy Lawson újságíró egyik cikkéből végül nagyjátékfilm lesz. Idén nyáron jelenik meg a War Dogs c. film, ami a Lawson cikkéből készült könyvet veszi alapul, és Jonah Hill, illetve Miles Teller szerepel benne. Ez pár füves arcról szól, akik megnyertek egy 300 millió dolláros Pentagon-megbízást, aminek keretében az Egyesült Államok szövetségeseinek kellett fegyvert szállítani Afganisztánba. Lawson annyira forró név lett a szakmában, hogy az Octopus c. könyvének filmesítési jogai már az HBO-nál vannak, illetve a GQ-nak írt The Knife c. cikkéből pedig a CBS tervez tévésorozatot csinálni.

Ne maradjon le semmiről!