Tom Cruise és Emily Blunt tovább jojózik az időben

edgeoftomorrowpic5
2016.04.09. 13:58

Amikor 2014-ben kijött a japán All You Need Is Kill című regényből forgatott A holnap határa című sci-fi, mi nagyon szerettük, mert Tom Cruise és Emily Blunt elképesztően kemény volt benne, az Idétlen időkig időhurok-motívumát pedig a rendező Doug Liman és a forgatókönyvíró Christopher McQuarrie tökéletesen vitte át háborús sci-fi környezetbe. A film arról szólt, hogy a Földre egy idegen faj támad, és bármit teszünk ellenük, mindenképpen szívunk, mintha az ellen előre látná, hogy mit fogunk lépni. Aztán a Cruise alakította nyikhaj a csatatérre kerül, ahol pillanatok alatt meghal, de utána ismét az előző nap délelőttjén ébred, és minden kezdődik előröl. Aztán összebandázik Blunttal, és kitalálják, hogy lehet legyűrni a robotrovarszerű alieneket.

A holnap határa (Edge of Tomorrow) - 2. szinkronos előzetes (16E)

Jó, ez csak leegyszerűsítve ennyi, a fenti kritikában bővebben mesélünk a filmről. A 178 millió dolláros gyártási és kb. 80 milliós marketingbüdzsére viszont a film csak 100 millió dollárt hozott vissza az USA-ban (Cruise neve sem volt elég a kasszasikerhez), amitől a gyártó Warner egyből megrettent, és a mostanában divatos rókabőrlehúzós elképzeléseket parkolópályára tette: anyagi bukásnak nem jár a folytatás. A világpiac és a DVD/Blu-ray-vásárlók megmentették a filmet, a világ mozijaiban további 270 milliót keresett, amihez úgy 45 millió jött még össze a 90 percnyi extrát tartalmazó lemezekből, így 2015-ben már megpendítette a Warner, hogy a folytatás nem kizárt.

Tegnap óta pedig mindez hivatalos: Tom Cruise és Emily Blunt mellett Doug Liman is aláírt a filmhez, a forgatókönyvet Joe Shrapnel és Anna Waterhouse írja majd, amihez a sztorit részben maga Cruise szállította. McQuarrie  producerként vesz részt a munkálatokban, amihez a stábot már össze is rakták, és már csak a a kérdés, mikor kezdenek el forgatni. Liman eléggé le van terhelve, forgat egy thrillert az Amazonnak, utána pedig ott van neki az X-Men-frachise Gambit-filmje Channing Tatum főszereplésével. Blunt a Sicario 2-re készül éppen, Cruise a Múmia-rebootot forgatja, utána a Mission Impossible 6-ot, szóval nem lesz egyszerű összehozni.

Ne maradjon le semmiről!