A Vikingek jócsaja beszáll a Setét Toronyba

2016.04.29. 09:08

Tovább alakul a Stephen King regényfolyamából készülő Setét Torony szereposztása: a Sony és az MRC égisze alatt készülő adaptációban szerepet kapott az a Katheryn Winnick, aki a History Channel Vikingek című sorozatában szerzett magának rengeteg rajongót Lagertha, a viking amazon megformálásával. A Setét Torony-film két férfi főszereplőjének neve már ismert volt korábbról: a brit Idris Elba és az amerikai Matthew McConaughey.

Az első filmet Nikolaj Arcel rendezi, és 2017 február 17-én mutatják be a mozik. A forgatás jelenleg is tart. A Sony és az MRC a teljes könyvsorozat (8 rész) jogait megvette, az első film pedig egy Roland Deschain (Elba) nevű férfiről szól majd, és egy Jake Chambers (Taylor) nevű fiúról, valamit arról, hogyan keresi a pisztolyhős Deschain a címben említett legendás tornyot, ami valamennyi létező és lehetséges világ középpontja. McConaughey egy titokzatos karaktert, a Fekete Ruhás Férfit alakítja majd. A forgatókönyvet Akiva Goldsman és Jeff Pinkner írta.

Winnick a most negyedik évadát taposó Vikingek sikere óta nagyon kapós lett, következő filmje a Geostorm című technothriller lesz Gerard Butlerrel, utána jön a Setét Torony, és közben bőszen forgatja a Vikingket is, hacsak ki nem írják a sorozatból. (Variety)